Afbeelding
Foto:

Jongeren doen altijd enthousiast mee

"Geweldig hoe enthousiast leerlingen altijd meedoen. Zo laat je kinderen al heel jong zien hoe de politiek werkt." De SGP-jongeren richtten zich in eerste instantie op het basisonderwijs, maar dit jaar hebben we ook een scholierendebat georganiseerd met Reggesteyn, de Fruytier en Pius X." De inspanningen van de SGP-jongeren zijn niet zonder resultaat gebleven. De afgelopen jaren groeide de afdeling van 112 leden naar 419.

Debat
De SGP-jongeren organiseren ook sinds jaar en dag het zogenaamde PJO-debat: een debatwedstrijd tussen de politieke jongerenorganisaties uit de regio. Martijn Boerman ziet dat ook als een van zijn belangrijkste taken als de komende man. "Jongeren komen vanzelf niet snel naar een debat, daarom brengen wij het debat naar de jongeren toe. Ze zitten er dan niet passief bij, maar we proberen ze vooral een actieve rol te geven. Doe je zelf ook echt mee aan jongerendebatten, dan ervaar je ook echt of het iets voor je is of niet. Zo ja, dan is het later weer gemakkelijker om ze bij de politiek en de partij te betrekken, want daar gaat het ons natuurlijk ook om," legt Boerman uit.

Suf
Boerman is niet helemaal nieuw in het SGP-jongerenbestuur; hij beheerde tot nu toe de penningen. "Ik kwam er achter dat de politiek een wat suf imago heeft, maar dat klopt niet en daar kom je achter als je wat verder kijkt. In Rijssen-Holten is dat beeld de afgelopen jaren flink bijgesteld. Er zitten ook veel jonge raadsleden in de gemeenteraad en het gaat in onze gemeente over interessante zaken. Politiek gaat iedereen aan en als je iets kunt verbeteren moet je dat niet laten. Daar wil ik mij voor inzetten zoals ook Rick altijd heeft gedaan," zegt Boerman.

Ondeugend
De SGP-jongeren hebben een boodschap voor de samenleving. "We willen iets toevoegen. Om dat te bereiken zetten we de zaken graag op scherp. Soms een beetje ondeugend; want dat hoort bij jongeren. We willen ook inhoudelijk iets neerzetten. Daarom hielden we een enquĂȘte onder onze leden. Zij vonden bijvoorbeeld dat schoolzwemmen weer terug moet in het lespakket van de basisschool. De VVD heeft dit intussen al opgenomen in het verkiezingsprogramma. We voegen dus echt iets toe," zegt Boerman met een knipoog.