Afbeelding
Foto: Dick Soepenberg

Rijssen zaterdag in het teken van Ronde van Overijssel

RIJSSEN - Aanstaande zaterdag 4 mei is het centrum van Rijssen het strijdtoneel voor een internationale selectie aan sporters. Tijdens de Ronde van Overijssel strijden teams uit onder andere Engeland, Argentinië, Bolivia, Luxemburg, Duitsland en België om de snelste tijd.

De Ronde van Overijssel start en eindigt in Rijssen, om tussendoor de wielrenners door heel Overijssel te leiden. Een waar spektakel voor toeschouwers. Vooral de premiesprints in Enter, op de Tankerberg, Kuiperberg, Lemelerberg, Holterberg en Markelose berg zijn een indrukwekkend gezicht.

Grote namen
De Ronde heeft al een aantal bekende namen op de startlijst staan. De winnaar van vorig jaar, Piotr Havik, doet wederom mee in het team Beat Cycling. Maar ook Roompot-Charles, deelnemer van de Amstel Gold Race zal z'n kunsten vertonen tijdens de Ronde van Overijssel. De organisatie verwacht veel van deze ronde en de deelnemers. "Bij het uitnodigen van de teams kijk je naar een goed evenwicht. Je ziet dat één of twee pro-continental teams de wedstrijd openen en hard maken. Dan wordt het kaf van het koren gescheiden. Persoonlijk vind ik het mooi om te zien dat er veel regionale renners meedoen, er voor trainen en alvast het parcours verkennen."

Regionaal talent
Behalve het internationale deelnemersveld kunnen we dit jaar ook genieten van regionaal talent. Vanuit Wierden doet Wouter Wippert mee, en de Enterse Rick Pluimers en Jesse Morsink zullen er hun debuut maken. De regio kent een aantal teams die zullen meedoen aan de ronde, waaronder VolkerWessels-Merckx, Sensa-Kanjers voor Kanjers, Allinq-Krush-IJsselstreek en OWC/De Zwaluwen.

Toeschouwers
De rijders zullen om 12.00 uur van start gaan vanaf het Parkgebouw. De route brengt ze door onder andere Oldenzaal, Ootmarsum dat is uitgeroepen tot Dorp van de Ronde 2019, Vriezenveen, Lemerveld, Markelo om weer te finishen in Rijssen rond 16.50 uur. Kijk voor de gehele route en meer informatie op www.rondevanoverijssel.nl.