Afbeelding
Foto: Dick Tukkers

Koninklijke Onderscheiding voor een bijzonder bestuurslid

RIJSSEN - Op vrijdagavond 26 april verzorgde Het Rijssens Mannenkoor het Oranjeconcert in de Schildkerk. Tijdens dat concert werd een bijzonder bestuurslid van het koor en tevens de organisator van dit jaarlijks terugkerende Oranjeconcert, de heer Jan Esink, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Aan Jan werden, onder een daverend applaus van de bezoekers van het concert, de bijbehorende versierselen uitgereikt, samen met de bloemen en de felicitatie namens het gemeentebestuur door burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen-Holten. Ook voorzitter Gertjan Klein Ligtenberg van het Rijssens Mannenkoor bracht namens het bestuur, het koor en de dirigent zijn felicitaties over aan emotionele, totaal veraste maar dankbare Jan Esink.

Staat van dienst
Jan Esink ontving deze Koninklijke onderscheiding voor al zijn vrijwilligersactiviteiten. Zo was hij 30 jaar bestuurslid van het Rijssens Mannenkoor en verantwoordelijk voor de commissies binnen dit koor. Hij is al jaren de verbindende factor op velerlei gebied tussen de leden en het bestuur. Vele jaren verzorgde hij de organisatie van het Oranjeconcert, van het vervoer van ouderen naar het concert tot de koek bij de koffie. In het jaar 2018 was Jan verkiesbaar binnen het bestuur en op zijn vraag of hij nog van waarde was voor het bestuur, was dit bestuur unaniem van mening dat Jan nog steeds van grote waarde is, zolang zijn gezondheid het toe laat. Het verheugde het bestuur van het Rijssens Mannenkoor dat deze feestelijk uitreiking van het lintje op deze locatie plaatsvond als waardering voor Jan met zijn welverdiende lintje. Naast de grote verdiensten voor het Rijssens Mannenkoor was Jan ook nog actief als vrijwilliger bij Baan Automotive, waar hij als liefhebber van klassieke auto's, zorgdraagt voor het ophalen en terugbrengen van klassieke Saabs die het bedrijf in onderhoud heeft.

Dick Tukkers