Afbeelding
Foto:

Twaalf koninklijke onderscheidingen voor onbetaalbaar vrijwilligerswerk

(vervolg lintjesregen Rijssen-Holten)
Dick Derksen (71) is sinds 1987 actief in het maatschappelijk leven. Hij werd voorzitter/penningmeester van Speeltuin Irene, secretaris van het Overkoepelend Speeltuin Orgaan, clubscheidsrechter bij Excelsior '31 en vrijwilliger voor Visvereniging Ons Vermaak, vrijwilliger/technicus bij de Overijsselse Ziekenomroep. Hij is actief voor de Stichting Hart voor Nicaragua als gesponsorde Vierdaagseloper en ook maakte hij werkreizen mee om huisjes te bouwen voor de allerarmsten. Dick is actief bij de Voedselbank Rijssen en bij de Dorcaswinkel als medewerker elektra en techniek, vrijwilligerscoördinator en andere werkzaamheden. Derksen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Edwin van Hoevelaak (51) uit Espelo is muziekproducer, componist en auteur. Hij is eigenaar van Rooftop Recording Studio's in Holten en werd daarmee een van de belangrijkste producers/songwriters in het populaire genre in Nederland. Hij stond aan de basis van het succes van onder andere Jeroen van den Boom, Nick en Simon, Wolter Kroes, André Hazes jr., Thomas Berge en Gerard Joling. Hij schreef in de afgelopen jaren zo'n 646 liedjes. Ook is hij presentator van de Sterrenparade bij RTV Oost. Van Hoevelaak leverde met werk een belangrijke bijdrage aan de Nederlandstalige muziekcultuur. Hij zet zich in voor nieuw talent en voor de rechten van componisten en tekstschrijvers. Van Hoevelaak is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Henk Hulsman (67) uit Holten is sinds de vroege jaren 70 als vrijwilliger actief als bestuurslid van het Coberco District Holten, het Holtens Mannenkoor, algemeen bestuurslid van LTO Noord, ouderling voor de Protestantse Kerk in Holten. Hulsman was penningmeester en nu vicevoorzitter van oudervereniging SIEN Rijssen en omgeving. Ook was hij betrokken bij de invoering van het PGB. Huls is lid van het medezeggenschapsorgaan van Philadelphia Zorg afdeling De Roef in Rijssen en hij was bestuurslid van de CDA-afdeling Rijssen-Holten. Hulsman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.