Afbeelding
Foto: MARJOLY FOTOGRAFIE

Veiling voor kankeronderzoek levert ruim 17.000 euro op

RIJSSEN - De veiling met culinaire hapjes bij Brodshoes vrijdagavond heeft ruim 17.000 euro opgeleverd. De opbrengst van de veiling gaat naar Ventoux3, een fietsevenement van San Remo naar de Mont Ventoux waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar hersenkanker.

Initiatiefnemer van de veiling is Jorrick Brinkman. Hij heeft een belangrijke reden voor dit initiatief. Bij Jorricks partner Sharon werd enige tijd geleden een hersentumor geconstateerd. Na behandeling gaat het naar omstandigheden redelijk goed met haar. Niet iedereen met een hersentumor heeft op dit moment een goede prognose, er overlijden nog steeds mensen aan deze ziekte. Daarom is in de strijd voor de behandeling van hersenkanker is nog altijd veel geld nodig. Vandaar dat Jorrick op het idee kwam om een veiling met culinaire hapje te organiseren bij Brodshoes.

Sfeer
Vrijdagavond was het zo ver. In een prima sfeer werden veilingrondes en smakelijke gerechten afgewisseld voor de betalende gasten. Verschillende ondernemers droegen hun steentje bij door veilingitems beschikbaar te stellen. Er was een waardebon van Virtual Lab 17, 5 nachten voor 2 personen op CuraƧao te krijgen, een gesigneerd shirt van wereldkampioen baanrennen Jeffrey Hoogland, een fotoshoot van Marjoly Fotografie, een diner voor twee bij Brodshoes enzovoort. Veilingmeester Jeroen van Maanen wist de bezoekers op subtiele wijze aardig uit de tent te lokken. Hierdoor werd er voor alle aangeboden zaken flink in de buidel getast.

Opbrengst
Aan het eind van de avond kon de totaalbalans worden opgemaakt. De rekenmeesters stelden vast dat er ruim 17.000 euro aan opbrengsten was binnengekomen voor het goede doel. Een mooi bedrag, waar nog steeds donaties aan toegevoegd kunnen worden. De Ventoux3 zal dit jaar plaatsvinden op 12 september. Intussen wordt de fietstocht tussen de bergen alweer voor de derde keer verreden. Elke keer is het eindpunt van de reis de Mont Ventoux. Wie het onderzoeken naar hersenkanker wil steunen kan voor alle informatie terecht op de website www.tegenhersenkanker.nl Daar staat precies hoe het doneren van gelden in het werk gaat.