Afbeelding
Foto:

Veteranendag Rijssen-Holten zaterdag 22 juni in Parkgebouw

RIJSSEN - De jaarlijkse plaatselijke Veteranendag in Rijssen-Holten wordt zaterdag 22 juni gehouden in het Parkgebouw.

De organisatie, het Comité Herdenkingen Rijssen, roept oude en jonge veteranen op deel te nemen aan dit gezellige samenzijn van de plaatselijke veteranen. De organisatie heeft de plaatselijke Veteranendag opzettelijk gepland op de zaterdag voorafgaand aan de landelijke Veteranendag in Den Haag. Jonge veteranen die ook willen deelnemen aan het Haagse evenement hebben daar nu ook de gelegenheid voor.

Uitnodigingen
De organisatie roept alle veteranen in Rijssen en Holten op zich op te geven voor de plaatselijke Veteranendag in het Parkgebouw. Het Comité mag overigens zelf de Veteranen niet uitnodigen. "Dat is uit privacy-overwegingen," zegt Comitévoorzitter Peter Mensink. "Als veteranen anoniem willen blijven, dan hebben zij dat zelf aangegeven. De veteranen die wél op de hoogte willen blijven van allerlei veteranenactiviteiten zijn bij de gemeente bekend en deze verstuurt ook de uitnodigen."

Jongeren
Omdat het aantal veteranen van de Tweede Wereldoorlog, Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea de laatste jaren sterk terugloopt, heeft de organisatie besloten met nadruk ook jonge veteranen uit te nodigen. Militairen die deel hebben genomen aan vredesmissies over ter wereld zijn dan ook van harte welkom. Een van hen, Joost Bredeweg, is betrokken bij de organisatie van de plaatselijke Veteranendag. Hij heeft een van de jonge veteranen die op missie is geweest in Afghanistan bereid gevonden een presentatie te verzorgen. Dat zal gebeuren in het restaurant van het Parkgebouw. De Veteranendag duurt van 10.30 tot 14.00 uur.

Vlag
Na het welkomstwoord en de koffie gaat het gezelschap naar buiten voor de traditionele groepsfoto en het vlaghijsen met de Scouting Rijssen, The Last Post en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus.