Afbeelding
Foto:

Uilenballen pluizen

HOLTEN - Een muis verandert in een leeuw tijdens tweede pinksterdag in Natuurmuseum Holterberg. Op 10 juni kunnen kinderen onder leiding van een ranger van 11.00 tot 17.00 uur uilenbraakballen pluizen. Uilen slikken muizen in hun geheel door en produceren de volgende dag een braakbal, vol muizenbotjes.

Braakballen pluizen is met Pinksteren een traditie bij Natuurmuseum Holterberg aan de Holterbergweg 12 in Holten. Sommige kinderen komen hier ieder jaar voor terug. Het leuke is dat de botten van mensen, muizen en alle zoogdieren hetzelfde zijn. Heeft oma of opa net een nieuwe heup gekregen: dan zoeken we het botje er wel even bij. Op een beeldscherm kunnen de botjes enorm uitvergroot worden. De tanden van een spitsmuis veranderen zo op het scherm in de muil van een leeuw.

En natuurlijk lekker buiten ontdekken, beleven en spelen in het Bos van Daantje Das. Hoe komen die veren daar? En spring jij als een vlo of als een kangoeroe? Na afloop van de middag krijgen de kids een heus "Super Natuuronderzoeker Diploma".