Afbeelding
Foto:

Nissan experimenteert met autonoom rijden

RIJSSEN - De Japanse autofabrikant Nissan maakt steeds grote stappen als het gaat om intelligent rijden. Ze streven voor duurzaam rijden, maar ook voor een steeds betere verkeersveiligheid met behulp van technologie die het rijden kan overnemen.

De nieuwste Nissan Leaf is voorzien van de meest vooruitstrevende technologie van Nissan als het gaat om intelligent rijden. Als bestuurder kunt u meer ontspannen dan ooit genieten van de reis, want de Nissan Leaf is in staat om vele taken zelfstandig en veilig uit te voeren. De ProPILOT zorgt ervoor dat de wagen op de snelweg keurig met het verkeer blijft meerijden. De sensor richt zich op uw voorganger en zorgt continu voor voldoende afstand tussen deze en uw auto. Het geavanceerde remsysteem kan automatisch afremmen als er objecten of personen zich vlakbij de auto bevinden en het emergency brake system grijpt in als er plotseling een file ontstaat. Ongelukken veroorzaakt door de dode hoek worden voorkomen door de Moving Object Detection en de Lane Departure Warning alarmeert u als u zonder aangeven van richting de rijbaan dreigt te verlaten. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming parkeert de Nissan Leaf zichzelf op de meest smalle plekjes met behulp van de ProPILOT parkeerknop.

Volledig elektrisch
De Nissan Leaf is koploper als het gaat om de verkoop van volledig elektrische auto's. Hiermee heeft Nissan de toekomst in handen, en ze hopen deze steeds verder te kunnen ontwikkelen. Er wordt door het automerk continu gewerkt aan volledig autonoom rijden. Voordat dit de realiteit is verwerkt Nissan een aantal van deze functies in de hedendaagse modellen, waaronder de populaire Nissan Leaf. Dit maakt de rijervaring voor de bestuurder een stuk aangenamer, meer ontspannen en bovendien veiliger.

Informeer
Voor meer informatie over de huidige Nissan modellen en de mogelijkheden, breng een bezoek aan Nissan-dealer Beltman in Rijssen. U vindt de showroom aan de Jutestraat 3 in Rijssen, of kijk op www.beltmanrijssen.nl.