Afbeelding
Foto:

RIJSSEN - De reconstructie van de straat De Kaempe in Rijssen is in volle gang. De reconstructie betreft de gehele straat, vanaf de Karel Doormanstraat tot aan de Ruyterstraat.

De uit te voeren reconstructiewerkzaamheden bestaan uit het vervangen van de riolering, omdat er plaatselijk scheuren zijn geconstateerd in de riolering en er lekkage is ontstaan.

Duurzaam veilig
Doordat de riolering moet worden vervangen, neemt de gemeente de gelegenheid te baat om de gehele straat 'duurzaam veilig' te maken. In de straat wordt een extra infiltratiesysteem aangelegd om te voorkomen dat bij zware regenval de straat blank komt te staan. De rijbaan wordt versmald naar 4,50 meter en er worden snelheidsverlagende voorzieningen aangebracht op de kruisingen met de Trompstraat, de Piet Heinstraat en de Ruyterstraat. Naast de rijbaan wil de gemeente aan beide zijden van de straat parkeerstroken realiseren.

Parkeerhavens
Aan de Trompstraat en de Piet Heinstraat worden extra parkeerhavens aangebracht, omdat veel bewoners geen gelegenheid hebben om op eigen terrein te parkeren. Wel moeten daarvoor groenstroken worden opgeofferd. Er worden in de straat De Kaempe een aantal nieuwe bomen geplant. De reconstructiewerkzaamheden zullen medio de maand november zijn afgerond.

Dick Tukkers