Afbeelding
Foto:

Vang Je Droom

NIJVERDAL - Stichting Vang Je Droom heeft haar 10-jarig jubileum gevierd op zondag 23 juni op de evenementenweide in Nijverdal: het Droom Festival. Op deze zondag zijn er ruim 200 kinderen aanwezig geweest bij het grote feest, samen met hun ouders, hulpverleners, donateurs en vrijwilligers. Het is een fantastische dag geworden voor Stichting Vang Je Droom en alle aanwezigen. Natuurlijk ontbrak een heerlijk hapje door De Smaak Van/Stadslab en Pizza Fabio niet! De hoofdrolspelers tijdens het Droom Festival waren de VIP-kinderen, waarvoor de droom door de stichting in de afgelopen 10 jaar is gerealiseerd.

Stichting Vang Je Droom is opgericht om kinderen, van wie het leven er op dat moment niet zo kleurrijk uitziet, even zorgeloos te laten genieten. Ieder kind is het namelijk waard om in zichzelf en zijn of haar dromen te geloven. Toch is het helaas niet voor ieder kind weggelegd om hun dromen te realiseren. Daarom zet Stichting Vang Je droom zich in om de dromen van kinderen tot 18 jaar uit Twente en Salland te verwezenlijken. Dit kunnen diverse dromen zijn: een vakantie, een prinses zijn voor één dag of een bekende artiest ontmoeten.

10-jarig bestaan
Het jubileum moest uiteraard passend gevierd worden afgelopen weekend. Dat de stichting een grote impact heeft gehad op veel kinderen bleek wel afgelopen weekend. Naast de 200 kinderen waren er nog eens zo'n 200 ouders, steunpilaren, hulpverleners en vrijwilligers op deze bijzondere dag.
De middag startte met een pannenkoekenlunch en buffet in De Hooischuur. Daarna stonden er snelle auto's en stoere oldtimers klaar voor een rondrit met de kinderen en was er de mogelijkheid voor een family fotoshoot met Ellen Nieboer Fotografie. GymtoB organiseerde een toffe boksactiviteit en JoniConnect studeerde met de kinderen een dans in. Ook mochten de kinderen doelschieten op een Rabobank-goal, een kakkerlakrobot of een graffiti wandschilderij maken.

10 jaar Vang Je Droom
Stichting Vang je Droom is het archief in gedoken, er is een selectie gemaakt voor interviews met kinderen die in de afgelopen 10 jaar hun droom via de stichting mochten realiseren, er zijn prachtige foto's gemaakt en uiteindelijk is tijdens het Droom Festival het boek, 10 jaar Vang je Droom, gelanceerd. Voor dit bijzondere moment stonden de VIP-kinderen op het podium om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Daarbij werd er een film vertoond waarop de VIP-kinderen en Johnny de Mol in gesprek zijn over hun droom van toen en hun leefsituatie nu. Deze feestelijke en geslaagde dag werd afgesloten met een spetterende eindact door rapper SNELLE.