Afbeelding
Foto:

Buren krijgen high tea van leerlingen

RIJSSEN - De buren van de Wilhelminaschool aan de Bevervoorde werden door de 25 leerlingen van groep 6 van de school uitgenodigd voor een uitgebreide high tea op het plein voor de speeltuin. De uitgenodigde buren waren in groten getale aanwezig en stelden deze uitnodiging bijzonder op prijs.

Twee leerlingen van de school verwelkomden de buren en onder leiding van de leerkracht van groep 6, mevrouw Liane Banga, brachten de leerlingen naar voren dat deze high-tea een compensatie was voor de overlast (ballen in de tuin, lawaai, hollen en dergelijke overlast) die de buurt af en toe voor lief moet nemen. Volgens de buurtbewoners viel deze overlast reuze mee, want naast deze geringe overlast genoten de meestal wat oudere buren het hele jaar door van de spontaniteit van de jeugdige leerlingen.

Goede verstandhouding
Meerder malen per jaar worden de buren uitgenodigd door de leerlingen zoals met Koningsdag, tijdens de kerstdagen en bij bijzondere aangelegenheden. De belangstelling van de buurtbewoners wordt door zowel de leerlingen als het onderwijzend personeel bijzonder op prijs gesteld. Het is een teken van de goede onderlinge verstandhouding tussen school en buurt.
Dick Tukkers