Afbeelding
Foto:

Stichting Houtdorp

RIJSSEN - In de week van 22 tot en met 26 juli wordt het jaarlijkse spektakel Houtdorp georganiseerd in Rijssen! Tussen de 400 en 600 kinderen van 6 tot en met 13 jaar zullen tijdens deze creatieve week samen knutselen aan hun eigen hutje. Stichting Houtdorp is al ruim 40 jaar een begrip in Rijssen. Net zoals vorig jaar vindt Houtdorp dit jaar opnieuw plaats aan de Molendijk Noord, nabij Nijhuis Materieel. Sinds dit jaar staat het evenement opgenomen op de lijst van nationaal Immaterieel Erfgoed.

Op maandagochtend 22 juli start het Houtdorp met de deurverkoop van de weekkaarten, ook zullen de hutnummers uitgedeeld worden en kunnen de eerste kinderen tussen 09.00 en 12.30 uur beginnen met het timmeren aan hun eigen hut. Tussen de middag zullen de kinderen naar huis gaan om te lunchen. Vanaf 13.30 uur zijn ze weer op het terrein welkom om bezig te gaan met hun hut tot 16.00 uur.

Timmeren
De dinsdagochtend start opnieuw met de deurverkoop van de weekkaarten. Naast dat de kinderen op deze dag aan hun hut kunnen timmeren, wordt er ook een burgemeestersverkiezing georganiseerd, waarbij de kinderen kunnen deelnemen aan een spannende quiz. Het kind dat de meeste vragen goed heeft, wordt de burgemeester van het Houtdorp en mag burgemeester Arco Hofland op de woensdagochtend rondleiden. Tussen de middag zullen alle kinderen gezamenlijk lunchen. Wel moeten de kinderen hiervoor hun eigen lunchpakket en drinken meenemen.
Lees verder op pagina 5