Afbeelding
Foto:

RIJSSEN – Dinsdag 23 juli is het weer Brandweerdag rond het Internationaal Brandweermuseum Rijssen in kasteel de Oosterhof.

De museummedewerkers zijn er helemaal klaar voor om vele bezoekers te ontvangen voor de activiteiten op het Rijssense museumeiland.

De serie van zes zomermuseumdagen met gratis buitengebeuren werd vandaag geopend met een folkloredag. De tweede zomermuseumdinsdag staat helemaal in het teken van de brandweer. De Brandweer Twente heeft ook nu weer medewerking toegezegd. Er komen twee brandweerlieden die een speciale container meebrengen waarin alle ins en outs over het verschijnsel brand wordt verteld. Verder zijn de beide brandweerwagens van het brandweermuseum te zien en kunnen er rondritten gemaakt worden.

Er worden demonstraties gegeven waarbij te zien is hoe gemakkelijk branden binnenshuis kunnen ontstaan, maar ook hoe ze veilig bestreden kunnen worden. Ook is er aandacht voor brandpreventie en veiligheid. Gerrit Dannenberg van het brandweermuseum is bijzonder blij met de medewerking van de Brandweer Twente. "We hebben al vaker een beroep op hen kunnen doen. Ze brengen ook altijd een groot springkussen mee in de vorm van een brandweerwagen. Ook al heb je niets met de brandweer, dan is zo'n springkussen nog altijd bijzonder uitdagend voor kinderen."