Afbeelding
Foto:

Vliegende start voor stadswandelingen Rijssen

RIJSSEN - De eerste officiƫle stadswandeling is dinsdagavond met een volle bak van start gegaan.

Voorzitter Joop Voortman van het Stadsgidsengilde van het Rijssens Museum leidde de stadswandeling door Rijssen-Centrum. De stadswandeling werd begonnen bij Brasserie-Uit, waar onder het genot van een kop koffie of thee algemene informatie over de stadsrondleiding werd gegeven. Bij Brasserie-Uit eindigde de stadswandeling ook.

Uitbreiding
Het Stadsgidsengilde heeft besloten om de serie zomerstadswandelingen te beginnen met Rijssen-Centrum. In een later stadium wordt bekeken of het aanbod uitgebreid kan worden met Rijssen-Oost en meer. "We hebben vorig jaar enkele stadswandelingen uitgeprobeerd en de opgedane ervaringen tegen het licht gehouden en daar ons voordeel mee gedaan," zegt Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum. "Gelukkig hebben we stadsgids Seino Baan bereid gevonden alles te coƶrdineren en daar zijn we heel er blij mee." Net als vorig jaar was de belangstelling voor de stadswandelingen onverwacht groot.

Ondanks een fout e-mailadres in de krant, kwamen de aanmeldingen toch binnen bij Seino Baan en op het Rijssens Museum. Aanmelden kan op stadswandelingen@rijssensmuseum.nl Wie zich aanmeldt krijgt een bevestiging terug of de stadswandeling doorgaat.

Juli en augustus
De stadswandelingen worden in de maanden juli, augustus en september op de dinsdagavond en de zaterdagmiddag gehouden, waarbij steeds een andere stadsgids als gastheer-rondleider optreedt.

Data
De andere data zijn: dinsdag 23/7, zaterdag 27/7, dinsdag 30/7, zaterdag 3/8, dinsdag 6/8, zaterdag 10/8, dinsdag 13/8, zaterdag 17/8, dinsdag 20/8, zaterdag 24/8, dinsdag 27/8, zaterdag 31/8, dinsdag 3/9 en zaterdag 7/9 en zaterdag 14/9.

De data van de stadswandelingen zijn ook op de website van het Rijssens Museum te vinden.