Afbeelding
Foto:

Nostalgische Oogstdag aan de voet van de Holterberg

HOLTEN - Traditiegetrouw zal er ook dit jaar weer een nostalgische Oogstdag plaatsvinden in de Holterenk, gelegen aan de voet van de Holterberg. Zaterdagmiddag 27 juli om 13.30 uur zal burgemeester Hofland de opening verrichten van dit jaarlijkse gebeuren, waarbij verschillende oogstdemonstraties op traditionele wijze de revue zullen passeren.

Op deze bijzondere dag zal er rogge gemaaid worden met de zicht, waarbij de bindsters de garven zullen binden en zoals gebruikelijk zullen de garven daarna aan gasten gezet worden. Ook zal er gemaaid worden met verschillende machines, zowel getrokken door paarden als door tractoren en ook zullen er enkele oude combines in actie komen. Met een oude dorsmachine, aangedreven door een oude tractor zal er graan gedorst worden en het stoppelland zal geploegd worden met een span paarden.

Demonstraties
Demonstraties van oude ambachten en diverse kramen met streekproducten zullen het geheel omlijsten. De toegang is gratis en er zal gratis pendelvervoer met huifkar plaatsvinden vanuit het dorp en vanaf de parkeerplaats. De roggeakker is prachtig gelegen aan de voet van de Holterberg. Even terug in de tijd voor een evenement dat ongetwijfeld bij velen de nodige herinneringen zal oproepen en altijd fraaie plaatjes oplevert.