Afbeelding
Foto:

Bibliotheek Rijssen-Holten en SeniorWeb gaan samenwerken

RIJSSEN - De Bibliotheek Rijssen-Holten en SeniorWeb gaan officieel samenwerken. Het cursusaanbod van de Bibliotheek om mensen te ondersteunen in de steeds digitaler wordende wereld kan hierdoor uitgebreid worden.

De Bibliotheek Rijssen-Holten biedt al jaren succesvolle cursussen voor minder digivaardige inwoners van de gemeente. Doordat steeds meer zaken, vooral ook met de overheid, geregeld moeten worden via de computer is de vraag naar instructie op dit gebied alleen maar groter geworden. In de Bibliotheek worden daarom cursussen internet voor beginners en omgaan met DigiD en websites van de overheid gegeven. Ook is er veel vraag naar hulp en tips bij het gebruik van smartphone, tablet en e- reader. Men kan hiervoor terecht bij het Digicafé. Door de samenwerking met SeniorWeb zal het aanbod in eerste instantie uitgebreid worden met hulp aan huis. Ook wordt gekeken naar uitbreiding van de inloopvragenuren.

Meer informatie
Het cursusaanbod is te vinden op de website van SeniorWeb en op www.bibliotheekrijssenholten.nl. De Koninklijke Bibliotheek heeft onlangs haar samenwerkingsovereenkomst met SeniorWeb verlengd, waardoor steeds meer bibliotheken een SeniorWeb leercentrum worden. Het aanleren van digitale vaardigheden is belangrijk om mee te kunnen komen in de moderne samenleving waar we meer digitaal doen.