Zomer orgelconcert Maarten Wilmink

NIJVERDAL - Op vrijdag 16 augustus 2019 geeft 'Maarten Wilmink' een zomerorgelconcert in de Kerk "de Regenboog" in Nijverdal.

Maarten Wilmink is geboren in 2001 en op 13-jarige leeftijd begon zijn interesse voor orgelmuziek te groeien. Sinds 2014 volgt hij orgellessen bij Louis ten Vregelaar. Het repertoire van Maarten is sinds die tijd gegroeid en bevat werken uit zeer uiteenlopende stijlperioden. Naast het verzorgen van concerten verleent Maarten regelmatig medewerking aan kerk-gebonden activiteiten. In 2018 werd Maarten geselecteerd om de Young-Talent Masterclasses tijdens het International orgelfestival Haarlem 2018 te volgen. Hier volgde hij masterclasses bij diverse internationaal gerenommeerde organisten, waaronder Ben van Oosten, Lorenzo Ghielmi en Jean-Baptiste Robin. Hij speelde ook tijdens het slotconcert van dit orgelfestival in de kathedrale Basiliek te Haarlem. In oktober 2018 won hij de eerste prijs van zijn categorie van het SGO-Concours, dat werd gehouden in de Martinikerk te Groningen.

Toegang
Het concert van Maarten Wilmink is op 16 augustus om 20.00 uur bij de kerk "de Regenboog" aan de Grotestraat 127 in Nijverdal. DE toegang is gratis, vrije gift bij de uitgang is welkom.