Afbeelding
Foto:

Hobbyboerderij aan de Oosterhofweg bijna uit de as herrezen

RIJSSEN - De hobbyboerderij aan de Oosterhofweg is weer bijna geheel uit se as herrezen, het dak is vernieuwd en de rieten dakbedekking dat een gedeelte van het dak bedekt is vernieuwd. De muren zijn opnieuw opgemetselt en hoewel het pand verder zal moeten worden afgewerkt is het al een prachtig gezicht dat het pand zover weer in ere is hersteld in deze fraaie omgeving.

De uitslaande brand op zondag 14 mei 2017 in de Hobbyboerderij bleef gelukkig beperkt tot de bovenverdieping van het pand. Het grootste rechterdeel van het dak aan de achterzijde vertoonde na de brand een groot gat. De brand is hoogstwaarschijnlijk ontstaan door vuurwerk of kortsluiting. Het waren onzekere tijden voor de acht verenigingen die hierdoor ernstig gedupeerd waren. Het heeft namelijk enige tijd geduurd voordat aan de werkzaamheden werd begonnen. Gelukkig bood de gemeente Rijssen-Holten onderdak aan in de voormalige Mauritzschool aan de Veldovenstraat in Rijssen.

De toekomst
De gemeente Rijssen-Holten wil als eigenaar kijken naar de toekomstmogelijkheden van het pand. Zij willen eventuele nieuwe functies betrekken bij het Masterplan Landgoed de Oosterhof om bedrijvigheid overdag te creƫren in het pand, waardoor er overdag ook sociale controle aanwezig is. De acht verenigingen (wildbeheereenheid West Twente, Houtsnijvereniging De Burijn, Aquariumvereniging Natuur in Huis, Bonsai Werkgroep Rijssen, Kunstenaarsvereniging Expres/Zo, IVN Rijsen-Enter, Vrouwen van Nu en Kunstkring Rijssen) kijken met belangstelling uit naar de heropening van hun voormalig onderkomen in de Hobbyboederieje.

Dick Tukkers