Afbeelding
Foto:

Het dak gaat eraf met de nieuwe Volkswagen T-Roc cabrio

TWENTE - Volkswagen heeft een bijzondere nieuwe variant gepresenteerd van de compacte T-Roc SUV. Het dak gaat eraf; cabrio-fanaten kunnen in het voorjaar van 2020 open rijden met deze compacte SUV.

Volkswagen zelf noemt het met enthousiasme de eerste compacte SUV met een cabriodak, waarbij men voor het gemak even de Range Rover Evoque vergeet die ook al een tijdje op de markt is als cabrio. De nieuwe T-Roc cabrio zal op de IAA in september zijn opwachting maken en zomer 2020 rijden we er in. Volkswagen wil met de T-Roc een brug slaan tussen twee werelden die doorgaans ver uit elkaar liggen: de sportieve cabrio en de veelzijdige SUV. Op papier een mooi concept; wie ooit een cabrio heeft gehad weet dat je voor dat mooie dak veel in moet leveren. Bagageruimte is niet bepaald riant te noemen met zo'n dak. En ook de achterpassagiers zitten vaak niet bijzonder ruim. De nieuwe T-Roc cabrio belooft meer gebruiksgemak en een aangenaam ruime, hogere zitpositie. De softtop van de T-Roc cabrio is elektrisch te openen in negen seconden en optioneel ook op afstand te bedienen met de sleutel. Wel zo handig, dan hoef je niet van het terras af wanneer er toch een buitje over trekt.

High-tech
Volkswagen biedt de T-Roc ook aan met de nodige innovaties op het gebied van comfort, veiligheid en gebruiksgemak. Zo is deze op de R-Line editie voorzien van Volkswagen's Digital Cockpit, waarbij een groot, centraal touchscreen alle functies eenvoudig laat bedienen. De T-Roc Cabrio komt met twee verschillende TSI-benzinemotoren, variƫrend van de 85kW/115pk sterke 1.0 TSI met een handgeschakelde zesbak tot de 110kW/150 pk sterke 1.5 TSI met zeventraps DSG-automaat.