Afbeelding
Foto:

Vijf Rijssense cultuurhistorische iconen versterken hun samenwerking

RIJSSEN – De vijf cultuurhistorische iconen van Rijssen versterken hun samenwerking.

De vijf toeristische publiekstrekkers die de handen ineenslaan zijn het Parkgebouw, de Pelmolen, de Enterse Zomp, het Rijssens Leemspoor en het Rijssens Museum/Brandweermuseum. Op dit moment werken de iconen al samen in een informeel samenwerkingsverband dat rond 2016 op gang kwam. Er zijn concrete plannen om het informele samenwerkingsverband om te zetten in een officiële stichting die nog beter zichtbaar is.

In eerste instantie werd op voorstel van voorzitter Jan Bakker van de Rijssense Musea een informeel overleg gecreëerd tussen het Parkgebouw, de Rijssense Musea, de Pelmolen en de Enterse Zomp. Onder de weidse werknaam De Samenwerking zaten sindsdien afgevaardigden van de deelnemende organisaties ieder kwartaal bij elkaar. Doel van het informele overleg was elkaar te informeren over lopende activiteiten en bij planning van toekomstige activiteiten dubbelplanningen te voorkomen. Daarnaast werd meer nadruk gelegd op de doorverwijsfunctie.

Inmiddels werden ook andere taken ter hand genomen. Een werkgroep uit De Samenwerking hield zich bezig met de nieuwe toeristische bewegwijzering vanuit het centrum richting het Volkspark, de Pelmolen en Zomp en Landgoed de Oosterhof. Daarnaast namen afgevaardigden van het samenwerkingsverband zitting in de jubileumwerkgroep die de festiviteiten van het jubileum Rijssen 775 jaar Stad heeft begeleid. Intussen werden de contouren van De Samenwerking dermate duidelijk dat Toerisme Rijssen Holten ook een wandelkaart samenstelde voor wat "De Culturele Driehoek van Rijssen" werd genoemd.

Binnen De Samenwerking werd in de loop van de tijd de behoefte gevoeld voor een nóg betere samenstelling van De Samenwerking. Die werd gevonden in het Rijssens Leemspoor die vorig jaar ook bereid was om toe te treden.