Cursus Theologische Vorming

RIJSSEN - Wat is de betekenis van het concilie van Nicea in het jaar 325? Hoe zie je zelf het Hooglied? Wat moet je met geweldsteksten in de bijbel? Hoe ga je om met mensen die terminaal zijn? Deze en veel meer vragen komen aan bod op de cursus Theologische Vorming Gemeenteleden in Kerkelijk centrum Sion in Rijssen.

Zaterdag 31 augustus start de cursus voor het seizoen 2019-2020. De aanvang is om 09.00 uur. Iedereen die meer wil weten over de bijbel en zijn achtergronden, de geschiedenis van de kerk, actuele vragen en onderwerpen die met het geloof te maken hebben en de praktische uitvoering in pastoraat en diaconie kunnen terecht bij deze drie jaar durende cursus. Men kan ook per jaar deelnemen.

Opzet
Eens in de twee weken op zaterdagmorgen zijn de lessen in kerkelijk centrum Sion in Rijssen. Een vooropleiding is niet nodig. Eenvoudige gelovigen en studiebollen vinden hier een plek, al heeft iedereen natuurlijk wel een voorkeur wat de vakken betreft. De cursist hoeft geen lessen voor te bereiden en ontvangt na afronding van de cursus een officieel PKN certificaat. Na drie jaar samen optrekken is er een band ontstaan en vinden veel van de cursisten het jammer om uit elkaar te gaan. Zo jammer, dat op vraag van de cursisten nu een zogenaamde "vierdejaarsgroep" draait, waarop acht zaterdagmorgens een thema van elk vak behandeld wordt: verdieping en reünie tegelijk.

Aanmelden
Opgave bij de secretaresse Ria Harbers, riaharbers@gmail.com of zaterdagmorgen terplaatse.