Afbeelding

Heracles Almelo pakt eerste punt in eigen huis

ALMELO - In de vierde speelronde van de Eredivisie heeft Heracles Almelo afgelopen weekend met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vitesse. Op Erve Asito waren Bryan Linssen en Cyriel Dessers trefzeker.

Ten opzichte van de nederlaag tegen PSV een week eerder begon Heracles Almelo met twee nieuwe namen. Aanvoerder Robin Pröpper keerde terug van een blessure, Joey Konings voorzag de ploeg van een aanvallende impuls.

Kansen
Kansen waren er over en weer. Toch kwamen beide elftallen in de eerste helft niet tot scoren. Vitesse leek dat in de openingsfase wel te doen, maar zag het doelpunt afgekeurd worden wegens een overtreding vlak ervoor. Na rust opende Vitesse wel de score. Bryan Linssen passeerde Janis Blaswich op fraaie wijze. Dat deed hij nadat Mauro Junior namens Heracles Almelo eerder in de tweede helft dé kans op de openingstreffer liet liggen. Vlak voor open doel kreeg hij de bal niet onder controle.

Kansen onbenut
Het doelpunt van Heracles Almelo kwam even later alsnog. Met de 0-1 stand in het voordeel van Vitesse op het scorebord stuurde invaller Dario van den Buijs Cyriel Dessers de diepte in. De aanvaller zette zijn tegenstander slim weg, kwam oog in oog met Remko Pasveer en faalde niet: 1-1. De slotfase was spannend. Heracles Almelo drong aan en wilde gaan voor de overwinning. Hoewel de kansen er kwamen, bleef een volgend doelpunt uit. Komend weekend speelt Heracles Almelo in en tegen Groningen.