Wielent zonnebelt
Wielent zonnebelt Foto:

Bruisend Nijverdal vanaf de start verbonden met Zonnebeld

Sinds dat Bruisend Nijverdal gestart is, nu alweer 10 jaar geleden, zijn wij steeds verbonden geweest met elkaar. Wij verzorgen de groene aankleding en zijn een trouwe zilveren sponsor. Dit doen we natuurlijk niet zomaar, maar vanwege het feit dat een dorpsfeest als Bruisend Nijverdal hier niet mag ontbreken. Zo'n evenement verbindt de Nijverdalse bevolking veel hechter met elkaar, net zoals Zonnebeld al vele jaren verbonden is aan Nijverdal.

Zonnebeld Boomkwekerijen / Groothandel en Groencentrum is sinds 2010 als éérste bos-en haagplantsoen kwekerij in Nederland duurzaam gecertificeerd. Wielent Zonnebeld

Wil u graag vertellen wat dit inhoud. "Ten éérste gebruiken wij al zeer vele jaren geen chemische onkruidbestrijding op onze kwekerijen, maar doen de onkruidbestrijding met een zelfrijdende schoffelmachine, aangevuld met handmatig schoffelen of wieden. Onze planten krijgen elke week een bespuiting met fytoforce (compostthee). Hierin zitten eigenlijk allemaal vitamines, waardoor de planten sterker worden en beter bestand zijn tegen ziektes. Omdat wij hiermee werken, zijn onze planten zelden ziek en hoeven ze veel minder behandeld te worden met bestrijdingsmiddelen. In de droge periodes moeten wij onze planten natuurlijk water geven uit onze eigen waterbronnen. Vroeger gebeurde dat met behulp van tractoren, tegenwoordig gebruiken wij echter alleen nog elektrische pompen die geen lawaai meer geven en gevoed worden met Electra, geproduceerd via onze eigen zonnepanelen. We produceren zelfs zoveel eigen Electra dat we per saldo zelfs nog overhouden. Wilt u meer weten over ons duurzame teeltproces kunt u altijd een afspraak met ons maken."

U ziet het, wij zijn al vele jaren bezig om op een milieuvriendelijke manier onze bomen en struiken te telen. Onze specialiteit is de teelt van jonge bomen voor bosaanplant. Deze bomen slaan CO2 op terwijl ze groeien. Zo dragen wij dus bij aan een toekomst met minder CO2 uitstoot. Met de zomer alweer bijna achter ons zijn we wel toe aan een feestje. Wij van Zonnebeld hebben er zin in en ik denk u ook. Laten we er daarom met elkaar een geweldig feest van maken.

U en jij komen toch ook.
Wielent Zonnebeld