Bas Nahuis en Jaime Fransen
Bas Nahuis en Jaime Fransen Foto:

Bas Nahuis en Jaime Fransen kijken uit naar editie 2019

Waarom vrijwilligers goud waard zijn, hoeven we niet uit te leggen. Zonder vrijwilligers geen dorpsfeest voor de inwoners in Nijverdal. Bruisend Nijverdal draait 100% op vrijwilligers!

De gehele organisatie (incl. het bestuur) zet zich belangeloos in om dit mooie feest mogelijk te maken. Nou ja, belangeloos? Als vrijwilliger bij Bruisend Nijverdal krijg je heel veel voor je inzet terug! Je maakt namelijk deel uit van een hechte, gezellige groep aanpakkers. Je beleeft het feest letterlijk van alle kanten. Uiteraard maak je de optredens mee. Én je helpt Bruisend Nijverdal tot een geslaagde editie te brengen, waar duizenden mensen mooie herinneringen aan overhouden.

Twee jonge vrijwilligers die al jaren actief zijn bij Bruisend Nijverdal zijn Bas Nahuis (22) en Jaime Fransen (22). Ze zijn het hele jaar door actief voor het dorpsfeest en worden dan ook niet voor niets, de 'buurman en buurman' van Bruisend Nijverdal genoemd. Reden om ze even in het zonnetje te zetten. Bas is sinds 2013 actief als vrijwilliger en sinds 2014 in het bestuur. "Ik was vrijwilliger bij de schaatsbaan en kwam toen ook in contact met de organisatie van Bruisend Nijverdal. Daarna stroomde ik door naar het bestuur."

Jaime is ook sinds 2014 actief als vrijwilliger bij Bruisend Nijverdal. "Mijn eerste keer Bruisend Nijverdal heb ik een bardienst gedraaid met de Sinterklaascommissie waar ik ook in het bestuur zit. Vanaf toen ben ik gaan helpen met de voorbereidingen en het op-, en afbouwen van het feest. Ik zit inmiddels vier jaar in het bestuur."

Jaime vervolgt: "In het begin waren we heel druk met het uitzoeken van bepaalde dingen en het verdelen van de taken. Dit omdat we allemaal "nieuw" waren. Dit gaat elk jaar makkelijker, waardoor we ieder jaar ook iets minder "druk" zijn in de voorbereidingen en de nasleep van het feest."

Bas: "Het feest zelf is ook veranderd als je alleen al kijkt naar de bezoekers en naar het programma. Het was al een mooi feest en nu hebben we er een nieuwe slinger aangegeven."

Wat zijn jullie taken precies?
"Eigenlijk alles wat je ziet staan op het evenemententerrein wordt door ons geregeld. We zorgen dat de vergunning op tijd is ingediend, de tent op de goede plek staat en dat er bijvoorbeeld voldoende hekken zijn. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste: Dat er voldoende drankjes zijn", lacht Jaime! Bas vult aan: "Tijdens de activiteiten zorgen we dat alles technisch goed verloopt en waar nodig lossen we problemen direct op. Ook zijn wij door het jaar heen bijna ieder weekend te vinden in de opslag van Bruisend Nijverdal om hier dingen voor te bereiden en te maken. Zo hebben we dit jaar twee eigen confettikanonnen gemaakt."

"Ik vind het mooi dat we een gevarieerd programma hebben voor jong en oud, van activiteiten met muziek tot sporten", vertelt Jaime. "De combinatie techniek en evenementen vind ik leuk. Ik ben technisch ingesteld en vind het leuk om dingen te regelen en organiseren. Het liefst zou ik ook een baan willen hebben in de evenementenbranche. Als je de mensen tijdens Bruisend ziet genieten weet je dat je het goed hebt gedaan. Ook het op- en afbouwen is altijd gezellig met onze vaste opbouw ploeg. Bas: "Het mooie vind ik dat we een jaar toewerken naar een week. En dat in die week een feest los barst waar we met elkaar trots op zijn. En dat je in bed ligt na een mooie dag en denkt: dat was toch weer super vet!

Wat lijkt jullie het mooist aan komende editie?
Jaime: "Dit jaar hebben we niet één, maar twee superartiesten op de donderdag staan, namelijk Davina Michelle en Miss Montreal. Ook de pubquiz met The Dirty Daddy's is altijd een groot feest."

Bas: "Mij lijkt de zaterdag avond de mooiste avond om van te gaan genieten. Maar het hele programma is super, dus we gaan er gewoon van genieten."