Afbeelding
Foto:

Nijverdalse Strade Bianche

NIJVERDAL - Stel je voor… Je stapt op de fiets om een mooie route te rijden over verharde, rustige wegen en gedeeltelijk over gravelpaden in het mooie Salland. Na dertig kilometer kom je terug bij de start, de feesttent op het marktplein in Nijverdal, en dompel je onder in een echte Italiaanse sfeer. Met muziek, auto's, versnaperingen en nog veel meer gezelligheid. Wil je meer uitdaging? Dan zijn er nog drie andere routes uitgezet om te fietsen. Welkom bij de Nijverdalse Strade Bianche!

Fiets toerclub CC'75 & Bruisend Nijverdal organiseren op zaterdag 7 september 2019 de Nijverdalse Strade Bianche! Deze tocht is geschikt voor de racefiets, mountainbike en cyclocrossfiets. Maar ook voor de gewone stadsfiets. Dus wil je als gezin een mooie tocht fietsen in onze geweldige omgeving, dan ben je van harte welkom. De tocht bestaat uit vier routes van 30 km. Zo kan je ervoor kiezen om één, twee, drie of alle vier de routes te rijden, oftewel 30 km, 60 km, 90 km of 120 km. (De rondes zijn: Borkeld, Wierden, Holten en Rijssen) Een uitdagend fietsgebied dat nooit verveelt. Het enige wat jij hoeft te doen, is genieten en biken.

De organisatie achter de mooie evenement bestaat uit: Marinus van Boxtel, Marcel Bosgra, Theo Velnaar, Gerben Pastink, Wim Nijenhuis en Lex Stegerhoek. ?"Via familie dat in een ander deel van het land woont, kwam ik in aanraking met een Strade Bianche", vertelt Marinus van Boxtel. Hij loopt al jaren met het idee rond om een dergelijke tocht in Nijverdal te organiseren. "Onze regio leent zich hier uitstekend voor. We wonen in het walhalla voor sporters en fietsliefhebbers, met prachtige bossen en mooie paden. Er zijn veel bestaande mogelijkheden voor de MTB of racefiets, maar het mooie aan de Strade Bianche is de combinatie. De tocht is geschikt voor 'alle fietsen', omdat de routes alleen maar over verharde paden en gravelpaden gaat. Na elke ronde van dertig kilometer kom je terug in de feesttent, waar de organisatie van Bruisend Nijverdal zorgt voor een geweldige sfeer, hapje en drankje", aldus Marinus.

Neem je hele familie dus gewoon mee. Zij kunnen je aanmoedigen vanuit de tent. Laat deze kans op een unieke ervaring je dus niet ontgaan. Inschrijven kan ter plaatse op de dag zelf van 08.30-10.30 uur in de feesttent, er kan tot 14.30 uur aan een nieuwe route gestart worden. Hierna worden de routes gesloten. Elke route start vanuit de tent.
Inschrijfkosten € 7,00 (NTFU-leden € 5,00). Douchen en toilet zijn aanwezig. En er is een bewaakte Fietsenstalling.