Afbeelding
Foto:

Vrijwilligers van ROEC zijn druk met de fruitpluk

RIJSSEN - Met ingang van maandag 19 augustus zijn de vrijwilligers van de ROEC (Stichting Rijssense Oost-Europa Commissie (ROEC Rijssen), zoals de laatste jaren gebruikelijk is, weer volop bezig met het plukken van appels en peren.

Er wordt geplukt in de boomgaard van de familie Wessels nabij de Ittahoeve aan de Kasteellaan 9 in Rijssen. De familie Wessels stelde de afgelopen jaren het fruit in de boomgaard gratis ter beschikking aan de ROEC en verleende daarbij tevens onderkomen voor het verwerken van het fruit en voor de vrijwilligers. Dat deze geste door het bestuur en de vrijwilligers van de ROEC op prijs wordt gesteld hoeft geen nadere uitleg.

Verkoop fruit
Het fruit wordt ter plaatse aan de Kasteellaan per emmer verkocht aan particulieren en tevens vindt de verkoop plaats in de winkel van de ROEC aan de Bleekstraat 29b in Rijssen tijdens de openingsuren. De verkooptijden aan de Kasteellaan in Rijssen zijn als volgt: maandagmiddag en vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur. De openingstijden van de winkel in de Bleekstaat zijn: maandagavond van 18.30 tot 20.30 uur, dinsdag van 9.00 uur tot 12.00 uur, van 13.00 uur tot 16.00 uur en van 18.30 uur tot 20.30 uur. Iedere eerste zaterdag van de maand is de winkel open van 9.00 uur tot 12.00 uur. Voor het afhalen van het fruit dient u zelf voor emballage te zorgen.

Kosten
Plukappels en plukperen kosten 3 euro per emmer, valappels en valperen kosten 1,50 euro per emmer. Aan het einde van het plukseizoen (medio eind oktober) is er ook appelsap in bussen van 5 liter te koop voor 10 euro/5 liter. De opbrengst van de verkoop van het fruit is bestemd voor het vervoer van hulpgoederen en het verlenen van ondersteuning van geestelijke en materiële hulp aan personen, kerken en andere instanties in Oost Europa. De genoemde hulp vindt vandaag de dag hoofdzakelijk plaats in Slowakije, de Oekraïne en Roemenie in de vorm van transporten van in Rijssen ingezamelde, gesorteerde en ingepakte goederen naar gecontroleerde adressen.

Dick Tukkers