Foto burgemeester Anneke Raven
Foto burgemeester Anneke Raven Foto:

De feestweek van Bruisend Nijverdal lokt je…. Op naar Nijverdal

Onze gemeente bestaat uit kernen met allemaal hun eigen feestweek, sport- en culturele activiteiten. Het noaberschap verbindt ons en dat kenmerkt onze identiteit. Onze onderlinge verbondenheid is ook te merken tijdens de jaarlijkse feestweek van Bruisend Nijverdal, die dit jaar voor de 9e keer plaatsvindt. Jong en oud genieten van dit mooie feest.

De naam Nijverdal is een samentrekking van nijverheid in het dal van de Regge. Die nijverheid was toen Nijverdal ontstond de textielindustrie. Inmiddels is Nijverdal uitgegroeid tot de grootste kern van de gemeente met ruim 25.000 inwoners en is Ten Cate nog steeds een grote werkgever die de traditionele textiel in een innovatief jasje heeft gestoken. Daarnaast hebben we 150 hectare bedrijventerreinen op het Lochter.

Het centrum van Nijverdal heeft het afgelopen jaar een metamorfose ondergaan. De Grotestraat is omgetoverd tot een aantrekkelijk verblijfs- en winkelgebied. En met het vele groen en paars is een mooie verbinding gelegd met de Sallandse Heuvelrug.. Een eindresultaat waar omwonenden, ondernemers en de gemeente samen aan hebben gewerkt en waar we trots op mogen zijn.

Daarnaast kenmerkt Nijverdal zich door een gevarieerd winkelaanbod en horeca in alle soorten en maten. De talrijke evenementen en festivals, de verschillende zomermarkten, de koopzondagen met brocante markten en niet te vergeten de schaatsbaan met allerlei activiteiten in december maken dat Nijverdal elk seizoen van het jaar bruist.

Ik ben dan ook trots op de vele vrijwilligers die de feestweek van Bruisend Nijverdal weer mogelijk maken. Er is al veel werk verzet om tot een mooi programma te komen. In dit magazine leest u de enthousiaste, energieke en bevlogen verhalen van mensen die een rol vervullen tijdens deze feestweek van 4 tot en met 8 september.

Iedereen die zich inzet voor Bruisend Nijverdal hartelijk dank!

Laten we er met elkaar een vrolijk, veilig en gezellig Bruisend Nijverdal van maken!

Anneke H. Raven
Burgemeester gemeente Hellendoorn