Afbeelding
Foto:

Veel modder en overwinningen

HELLENDOORN - Dit weekend is het weer tijd voor spektakel in Hellendoorn met op 31 augustus de StrongSisterRun en op zondag 1 september de StrongmanRun.

De StrongmanRun wordt sinds 2012 gehouden en is inmiddels één van de meest bijzondere mud- en obstacleruns ter wereld. De deelnemers van de StrongmanRun gaan voor een parcours van 7 km, 12 km of 21 km. Dat parcours is niet vlak, maar gaat door bossen, meren en over de unieke Sallandse Heuvelrug met onderweg de nodige obstakels met inspirerende namen als Bolk Hay Step, Quarterpipe en Mouthfull of Mud. Een parcours dat voor de zeer geoefende en de minder geoefende atleet de nodige uitdagingen in petto heeft en dat vraagt om uithoudingsvermogen en zeker ook doorzettingsvermogen. Aan het eind wacht een warme douche en is een prestatie geleverd waar men echt trots op kan zijn.

StrongSisterRun
Op zaterdag 31 augustus zijn alleen vrouwen welkom tijdens de vijfde editie van de StrongSisterRun met dit jaar als thema Girls Run The World! Er is een parcours uitgezet van 5 km met 23 obstakels en 10 km met 31 obstakels. Onderweg komen de deelnemers grote glijbanen, modderbaden en heel veel schuim tegen. De glijbanen en het schuim doen heel lieflijk aan en de aandacht gaat uit naar gezelligheid en plezier, maar dat wil absoluut niet zeggen dat de StronSisterRun geen uitdaging is.

Side-events
Op beide dagen is er voor zowel deelnemers als toeschouwers een randprogrammering opgezet. Zo zijn er op de zaterdag allerlei acties die te maken hebben met het thema 'Girls Run The World'. Het geheel wordt omlijst met muziek en er is een hapje en drankje te verkrijgen.

Start
Op zaterdag gaan de eerste StrongSisters om 14.30 uur van start en op zaterdag start de eerste Strongman om 11.00 uur. Wees ook als toeschouwer op tijd voor de mooiste plekken, de hotspots, om de run gade te slaan.