Afbeelding
Foto:

Burendag Braakmanslanden

RIJSSEN - Voor inmiddels de vierde keer houdt de buurtcommissie "Beleef Braakmanslanden" van de wijk Braakmanslanden een zogenaamde Burendag (Feest in je buurt). Deze vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 september van 10.00 tot 14.00 uur op het plein bij de Oude Plus en de parkeerplaats bij de Constantijnschool.

Medewerking aan de Burendag wordt verleend door de instanties die in de Oude Plus zijn gehuisvest, de Constantijnschool, de Syrisch Orthodoxe kerk, Tiny's restaria en bakkerij Tijink. Wel bijna 30 standhouders zullen acte de présence geven met o.a. Baan snoeprollen, Crazy Waffles Foodtruck, Het Bakfietsje, Bloemschikken/Oriflame, Zorgaccent, Little Chipmunks, Trimsalon Sprankel Wereldwinkel, DAC Het Punt, Noessie en velen meer. Ook zal er een grote verlootkraam met mooie prijzen aanwezig zijn.

Gezellige ontmoeting
Het doel van deze Burendag is om mensen uit de wijk samen te binden. Braakmanslanden is een grote wijk. Ontmoeting en contact met de buren uit de wijk is heel belangrijk. Hierdoor ontstaan ook spontane gesprekken en ontmoetingen. Ook dit jaar wordt er weer een "Brunch voor senioren" gehouden in de grote zaal van de Syrisch Orthodoxe kerk. Ingang parkeerplaats Kroonweide. In de Oude Plus zit ook het nieuwe inloopcentrum "Buurtkracht". Die gaat een grotere rol spelen in de wijk. Hier kan men inlopen voor vragen, contacten, een kop koffie drinken, Taalcafé, ontmoetingscentrum voor mensen met beginnend geheugenverlies en hun mantelzorgers en dergelijke.

Iedereen helpt mee
Leerlingen van de Constantijnschool helpen mee met het verspreiden van flyers in de wijk, met de brunch in de Syrisch Orthodoxe kerk en diverse ouders helpen mee in de koffie/theekraam. Voor de kinderen is er een groot springkussen en een gezellige rommelmarkt. Voor de muzikale noot zorgt het Shantykoor Riessen.

Afbeelding