Afbeelding
Foto:

Jubileumconcert Vocaal Ensemble

RIJSSEN - Zaterdag 5 oktober geeft Vocaal Ensemble Rijssen (VER) een jubileumconcert in de Dionysiuskerk te Rijssen. Het concert begint om 20.00 uur.

Begeleidend orkest is The Utrecht Company of Music onder leiding van Karel Demoet met een ruime bezetting van pauken en trompetten. Het Vocaal Ensemble Rijssen werd 20 jaar geleden opgericht door Rijssenaar Albert Last. De huidige dirigent, Jan-Geert Heuvelman, inmiddels 12,5 jaar muzikaal leider, heeft de lat hoog liggen.

Kwaliteit
"We zijn een kamerkoor met vaste samenstelling, dat constant aan de kwaliteit blijft werken. Ook de komende jaren willen we op die weg doorgaan." Daar hoort onder andere koorscholing en stemvorming door professionals bij. Zo is dit jaar Kees-Jan de Koning, bekend van het Nederlands Kamerkoor, vier avonden aanwezig geweest om het koor als geheel en per partij verder te professionaliseren.

Jubileumconcert
Dit jaar heeft de muziekcommissie een passend thema gekozen voor het jubileumjaar. In de gezongen werken, van onder andere Bach, Schein, Buxtehude en andere bekende componisten, zal het thema 'Nun danket alle Gott' telkens op een andere wijze naar voren komen. Musicoloog dr. Marcel Zwitser zal het publiek op de hem kenmerkende wijze meenemen in de muzikale gedachtegang van de componist en de tijd waarin het muziekstuk geschreven is.

Gratis
Dankzij vele sponsoren is de toegangsprijs laag gehouden. Volwassen betalen slechts 10 euro, jeugd van 12-17 jaar 5 euro en kinderen onder 12 jaar mogen gratis naar binnen. Toegangskaarten zijn te koop op www.vocaalensemblerijssen.nl, bij leden en aan de kerk. Voor oud-leden is er een bijzondere actie: na aanmelding via info@vocaalensemblerijssen.nl is de toegang voor hen helemaal gratis! De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Ieder jaar geeft Vocaal Ensemble Rijssen verschillende concerten, dichtbij en verder weg. In het voorjaar zijn het vaak concerten in samenwerking met andere koren en in het najaar het inmiddels traditionele najaarsconcert in Holten of Rijssen.