Afbeelding
Foto:

Rotonde Morsweg opgeleverd

RIJSSEN - De rotonde op het kruispunt Morsweg-Spoelerstraat- Noordermorssingel is op vrijdag 4 oktober weer opengesteld voor het verkeer. Toen de rotonde al bijna gereed was, bleek dat de aansluiting van de Morsweg op de nieuwe rotonde alsnog voor de definitieve opening moest worden aangepast.

Het bleek dat het weggedeelte tussen rotonde en de Jutestraat over een lengte van 200 meter te smal was aangelegd voor de grote vrachtwagens. Na de aanpassing van de breedte op dit weggedeelte volgde de openstelling van de rotonde voor het verkeer niet op donderdag 3 oktober, maar op vrijdag 4 oktober.

Drukte Nijverdalseweg
Omdat voor de aanleg van de rotonde een weggedeelte van de Morsweg moest worden afgesloten, verplaatste zich al het verkeer tijdens de werkzaamheden naar de Nijverdalseweg in Rijssen. Vooral door de toename van het vrachtverkeer en door verkeersongevallen in de regio op weggedeelte tussen Rijssen en Nijverdal ontstonden spontane files.
Verkeersveiligheid
Door de openstelling van de rotonde op het genoemde kruispunt en door de aanleg van een enkelzijdig fietspad dat werd aangelegd aan de westzijde van de Morsweg tussen de Nijverheidsstraat en de Spoelerstraat, kon de dubbele fietsoversteek bij de rotonde Morsweg-Nijverheidsstraat worden opgeheven. Door deze verkeersmaatregelen is de verkeersveiligheid danig verbeterd op de kruispunten Morsweg-Nijverheidsstraat, Morsweg-Jutestraat en Morsweg-Spoelerstraat.
Dick Tukkers