Afbeelding
Foto:

AGION gaat op in Asecom

RIJSSEN - AGION uit Rijssen is opgegaan in de Bredase branchegenoot Asecom. Beide bedrijven zijn in het MKB actief als IT-dienstverlener op gebied van bedrijfssoftware SAP Business One. Door de overname hebben de bedrijven hun leidende positie in de branche versterkt en willen zij hun klanten nog beter van dienst zijn.

Met de overname hebben voormalig eigenaren Jan-Mark Rosman en Wim Kleinsman de leiding overgedragen aan medeaandeelhouder Martijn van Veelen (44 jaar, Markelo). Rosman: “De overname is voor ons een bewuste stap die past bij de huidige positie en de groei van AGION. We zijn erg verheugd met de komst van Asecom, een bedrijf dat qua mentaliteit, professionaliteit en aanpak vergelijkbaar is met AGION. Door de krachtenbundeling is een internationale speler van betekenis in SAP Business One-land ontstaan. Voor de lange termijn is continuïteit voor klanten en medewerkers gewaarborgd. Concreet kunnen klanten nu profiteren van de gezamenlijke producten, kennis en kunde.”

“Met de ontstane schaalgrootte zijn we beter in staat om nieuwe innovaties van SAP bij klanten te implementeren. En met Martijn aan het roer is er alle vertrouwen dat de Twentse cultuur van AGION behouden blijft,” vervolgt Rosman.

Met de uitbreiding is het bedieningsgebied van Asecom uitgebreid naar een groot deel van Nederland. Het team van gecertificeerde consultants is flink gegroeid, evenals het productportfolio. Gezamenlijk bedienen de twee bedrijven ruim vierhonderd klanten, voornamelijk actief in de sectoren handel, voeding en service & onderhoud. De overname brengt AGION nieuwe diensten, zoals business intelligence en warehousemanagement. De huidige klanten van Asecom krijgen toegang tot de webshopmogelijkheden van AGION.

AGION is in 2006 door Jan-Mark Rosman en Wim Kleinsman gestart als spin-off van het huidige Previder, IT-dienstverlener in Hengelo. Als dienstverlener van SAP Business One behaalde AGION binnen een jaar de hoogste partnerstatus bij SAP Nederland en zag het zijn klantenkring snel groeien. Ook ging het bedrijf strategische partnerships aan met specialisten op gebied van webshops en lage transporttarieven. In 2016 nam AGION de Amsterdamse SAP-partner InnoBalance over en bediende het zo’n 200 klanten in Oost-, Midden- en West-Nederland.

Asecom heeft in haar 15-jarig bestaan veel onderscheidingen ontvangen van SAP Nederland, waaronder tien keer de award ‘Partner van het jaar’. Naast het implementeren van SAP Business One biedt Asecom diverse aanvullende softwareapplicaties en hosting. Asecom is sinds 2017 in handen van Rob Peters (55), voormalig partner bij KPMG IT Advisory. Asecom werkt landelijk, al is een groot deel van de klanten in Zuid-Nederland gevestigd.

Na de samenvoeging telt Asecom ruim zeventig medewerkers, met als standplaatsen Breda, Rijssen, Amersfoort en Wijchen. De klanten van AGION zijn inmiddels geïnformeerd over de overname. Meer informatie is te vinden op de website van AGION: www.agion.nl.