Afbeelding
Foto:

Margo Huggers over de trektochten met haar ezel

RIJSSEN - Op maandag 4 november, aanvang 19.45 uur, is er wel een zeer bijzondere verenigingsavond van de Christelijke Plattelandsvrouwen Rijssen te beleven. Margo Huggers uit Zwolle zal dan over haar avonturen vertellen. Verhalen opgedaan door het wandelen met haar ezel van Ommen naar Zuid Frankrijk, van Aken naar Trier, van Remouchamps naar Mullerthal in Luxemburg en diverse andere trektochten met haar ezel.

Op pad met een ezel

Margo Huggers uit Zwolle was een enthousiaste wandelaar en haar droom was om eens een hele lange tocht te maken in haar eentje. Het bezwaar was dat het dragen van bagage op haar rug voor lange tochten niet haalbaar was. Toen kwam zij op het idee om een ezel te kopen en te trainen in het lopen van lange afstanden. Ook het lopen met een ezel in Nederland bleek erg leuk te zijn. Na haar grote tocht naar Frankrijk ontstond het plan om ook andere mensen mee te laten genieten van het wandelen met ezels. Zij organiseert nu daarom lezingen met algemene informatie over de ezels, de voorbereiding voor de reizen, wat ze onderweg ziet, haar ervaring op deze tochten, het reizen als vrouw alleen, de gevolgen van het volgen van haar droom.

Dichter bij de natuur

"Ik merk nog op dat door te wandelen met een ezel of door een langere trektocht te maken, je dichter bij de natuur komt en daardoor dichter bij jezelf", aldus Margo. "Je leeft eenvoudig met weinig spullen en dat is voor mij een natuurlijke leefwijze en dat kost me totaal geen moeite, maar voor anderen is het een grote stap om uit de comfortzone te stappen." Ook kunt u deze avond aan deze bijzondere dame vragen stellen over haar trektochten met een ezel.

Uiteraard nodigt het bestuur van de Christelijke Plattelandsvrouwenvereniging iedereen van harte uit om deze wel zeer bijzondere avond bij te wonen. De avond wordt gehouden in de zaal van de Syrische Orthodoxe Kerk aan de Kroonweide, ingang bij de parkeerplaats naast de Hoeksteen.

Dick Tukkers

Foto: Margo Huggers