Afbeelding
Foto: Shutterstock

Terug in de tijd met nostalgisch winkelen

RIJSSEN - Op zaterdag 26 oktober gaat Rijssen even terug in de tijd met 'Nostalgisch Winkelen'.

De sfeer van vroeger komt eventjes terug tijdens de koopzaterdag en daar kan extra lang van genoten worden. De winkels zijn deze zaterdag namelijk tot 21.00 uur geopend.

Oude ambachten

Door het centrum van Rijssen treft u op verschillende plekken demonstraties van oude ambachten aan. Zo is de ambacht van het mosterd maken, kaarsen maken en kniepertjes maken te zien. Ook imkers, touwslagers en palingrokers zijn van de partij. Ga vooral ook eens kijken bij de demonstratie van het tingieten van Nationaal Tinnen Figuren Museum uit Ommen.

Maquettes

Tussen 11.00 en 17.00 uur zijn in de tent aan de Haarstraat de maquettes te zien van bekende gebouwen uit Rijssen. Deze maquettes zijn gemaakt door Rijssenaar Mannes Lensink. Hij is zelf aanwezig om u van informatie te voorzien en uw vragen te beantwoorden.

Entertainment

Natuurlijk is er tijdens het Nostalgisch Winkelen ook gezorgd voor muziek. Joris ten Have komt met een klein handdraaiorgel naar Rijssen en Jan Geert Heuvelman bespeelt het carillon van de Schildkerk. Ook de Folkloregroep Riessen is in de middag in het centrum van Rijssen te vinden.

En nog meer...

Ga mee met de gidsen voor een boeiende stadswandeling om 11.00, 13.00 of 15.00 uur. Deelname kost 5,- euro per persoon inclusief koffie. Neem ook een kijkje in het pand aan de Haarstraat 14, waar voorheen de ABN AMRO bank gevestigd was. Hier is beeldmateriaal van de werkgroep Beeldpresentaties van het Rijssens Museum te zien. Een mooi overzicht van Rijssen door de eeuwen heen. Op diverse plekken in het centrum kunt u genieten van oldtimers van Baan Classic Cars. Verder vindt u op het Hoge Wal plein een bijzondere collectie van bromfietsen uit de jaren 60. De collectie is van Jacob van Lindenberg. In totaal heeft hij ongeveer 80 gerestaureerde oldtimer brommers. In het winkelcentrum de Hoge Wal kunt u gratis één kunstwerk laten taxeren door Bart Schaftenaar uit Raalte.

Kom winkelen op 26 oktober tijdens het Nostalgisch Winkelen. De auto parkeren kan gratis op de vele parkeerplaatsen rond het centrum.