Afbeelding
Foto: shutterstock.com

Stappen en Happen

HELLENDOORN - Tegenwoordig is er meer oog voor duurzaamheid en fairtrade. Velen weten inmiddels wat de termen inhouden, maar hebben nog niet de stap gezet om bijvoorbeeld fairtrade producten te kopen.

Op 2 november wordt de fairtrade week afgesloten. In de gemeente Hellendoorn gebeurt dit met een wandeltocht voor jong en oud langs een tiental bedrijven en organisaties die hebben meegewerkt om van Hellendoorn een Fairtrade Gemeente te maken. Eerdere wandeltochten, die door de Wereldwinkel Nijverdal en de werkgroep Fairtrade Gemeente Hellendoorn werden georganiseerd, werden door de deelnemers zeer enthousiast ontvangen.

Start

U kunt starten aan de wandeling bij de Wereldwinkel aan de Grotestraat 186 tussen 13.00 en 14.00 uur. U krijgt daar een lijst van deelnemende winkeliers en u kunt zelf kiezen waar u wel en niet naartoe gaat. Neem zeker ook een kijkje in het pand aan het Keizerserf 31, het pand waar voorheen Flitsmode was gevestigd. Leerlingen van CSG Reggesteyn hebben in het kader van duurzaamheid hun eigen kleding verfraaid en laten u zien wat mogelijk is.

Foto: shutterstock.com