Afbeelding
Foto:

Grote belangstelling voor taxatie kunstvoorwerpen

RIJSSEN - Het was zaterdag 26 oktober van 15.00 tot 20.00 uur constant druk in het pand tussen Scapino en Dirk van de Broek in het winkelcentrum De Hoge Wal, waar meer dan 100 bezoekers hun kunst, antiek en inboedelgoederen lieten taxeren door gecertificeerd makelaar Bart Schaftenaar.

Er was een verscheidenheid aan voorwerpen: veel schilderijen, aquarellen, bronzen en tinnen voorwerpen, elpenbenen voorwerpen, verschillende soorten vazen en zelfs een spaarpot van 125 jaar oud. Te veel om allemaal kenbaar te maken.

Hoogtepunten

Ik vroeg om 18.00 uur - toen nog steeds binnenkomende nieuwe gegadigden zich melden - aan Bert Schaftenaar wat tot nu toe de hoogtepunten waren van zijn taxatie. De taxateur vertelde dat hij een bronzen voorwerp, voorstellende een biddende vrouw uit de 19e eeuw, gewaardeerd had op een bedrag van zeker 2000 à 3000 euro (de waarde bij verkoop van het voorwerp). Ook had hij enkele fraaie oude schilderijen beoordeeld en de prijzen vastgesteld tussen de 600 en 800 euro. Echter waren er ook veel kunstwerken die wel jaren oud waren maar geen financiële topwaarde hadden omdat deze in de aanmaakperiode in massa vervaardigd waren.

Geslaagd evenement

Al met al een bijzondere taxatie welke uitstekend is geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar is, maar dan met twee taxateurs, aldus organisator Johnny Jansen.

Dick Tukkers