Afbeelding
Foto:

Geld en energie besparen

ENTER - Als uw huis niet goed geïsoleerd is, vervliegt de warmte van uw centrale verwarming door bodem, muren, vloer of dak naar buiten. Stoken voor de buitenlucht is zonde van de energie, dus zorg dat de warmte binnen blijft!

Moderne huizen met energielabel A of B zijn al goed geïsoleerd, oudere woningen vaak minder. Woningen van voor 1980 zijn vaak zelfs niet of nauwelijks geïsoleerd. Alsnog isoleren bespaart veel energie en geld en u verdient de investering meestal snel terug. Bij oudere woningen leveren kleine investeringen de meeste besparing op. Denk daarbij aan een tochtstrip of radiatorfolie: u koopt het voor een prikkie in de bouwmarkt, maar het zorgt voor een veel lager gasverbruik.

Dak, gevel, vloer en
bodem isoleren

Zowel bij oudere als bij wat nieuwe woningen valt er veel te behalen. Als u een slecht geïsoleerde woning goed isoleert, kunt u jaarlijks tot wel 2.700 m3 aardgas besparen, dat is maar liefst €1700. Milieu Centraal heeft de besparingen berekend voor een gemiddelde eengezinswoning, per type isolatiemaatregel en per type woning. De tabel toont de jaarlijkse besparing in euro's, het bedrag dat u moet investeren. U kunt daaruit gemakkelijk de terugverdientijd afleiden. Het isoleren van het dak verdient u bijvoorbeeld in ongeveer 8 jaar terug, bij een spouwmuur is dat al in 4 jaar. Zo'n rendement vangt u tegenwoordig niet meer op een spaarrekening. Wanneer u minimaal 2 isolatiemaatregelen neemt komt u in aanmerking voor subsidie vanuit de overheid. Het is dus slim om eens te informeren bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Wij helpen u graag bij de aanvraagformulieren. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden naar isoleren? Bekijk onze website www.ets-isolatie.nl of bel ons via 0547-850 975.