Afbeelding
Foto:

Boekenhuis Rijssen is officieel dealer van Bunzlau Pottery

RIJSSEN - Wieger en Karin Smeijers, de eigenaars van Boekenhuis Rijssen, hebben onlangs het officiƫle dealerschap aanvaard van aardewerkfabriek Bunzlau Pottery in Polen. Een afvaardiging van de fabriek tekende samen met Wieger het contract.

Bunzlau is de naam van de plaats, die de afgelopen eeuwen steeds afwisselend tot Duitsland of Polen hoorde. Hier worden al heel lang producten van aardewerk gemaakt. De producten worden met de hand beschilderd en op ambachtelijke wijze gebakken en geglazuurd. Door een bevriend echtpaar werden Wieger en Karin gewezen op een fabriek aldaar: Bunzlau Pottery. "Daarvoor zijn we verscheidene malen naar Boleslawiec in Polen geweest om daar diverse fabrieken, ateliers en beurzen te bezoeken. In de loop van de jaren werd ons steeds meer duidelijk dat het om een uniek product gaat, maar dat er wel onderscheid is in de diverse leveranciers. De fabriek waar wij nu zaken mee gaan doen is de oudste firma, met ook als enige de officiƫle erkenning van de Poolse regering om de naam Boleslawiec als handelsnaam te gebruiken vanwege de locatie in Boleslawiec en de fabriek. Ook heeft deze firma nog als enige connecties met de (Duitse) familie die eigenlijk gestart is met productie van aardewerk in deze plaats. Deze firma heeft ook als enige de recepten van originele en traditionele bakwijzen en van de meest originele kleuren."

Productkeuze
Het aardewerk van Bunzlau Pottery is van hoge kwaliteit. Er worden traditionele en volledig niet-toxische materialen gebruikt en de sterkste en meest krasbestendige glazuur. Producten zijn leverbaar in heel veel patronen, zowel traditionele en klassieke als modern en artistieke. Alles tegen een redelijke prijs en een snelle levertijd.