Kesjercursus

RIJSSEN - De Kesjercursus start donderdag 30 januari 2020 om 19.30 uur in gebouw Jeruël aan de Van Heekstraat / Holterstraatweg.

Negen avonden, één keer in de 14 dagen, wordt gepoogd met elkaar in beeld te krijgen wat nu de visie is op de relatie jodendom en christelijk geloof. Vele christenen hebben Israël altijd gezien als een volk dat God ongehoorzaam en afvallig was. Ze meenden dat de Bijbel ook zo sprak, zo van: 'Gods roeping met Israël heeft nauwelijks uitgehaald.' De eeuwen door hebben christenen het woord uit Romeinen 11:32 genegeerd, waar staat: "Want God heeft hen allen in hun ongehoorzaamheid opgesloten om Zich over allen te ontfermen." 'God had hen verworpen, dus moeten wij dat ook doen.' Dat was de zienswijze, met alle gevolgen van dien.
De Kesjercursus is een cursus over de Joodse wortels van het christelijk geloof. Door een mail te sturen naar Wilma Mensink kunt u zich voor deze cursus opgeven (fam.jwmensink@solcon.nl). Opgave kan tot en met 7 december. Kosten: € 85,00 (incl. cursusmap, koffie / thee). Deelname definitief na betaling.