Afbeelding
Foto:

Veel belangstelling bij ontvangst Sinterklaas

RIJSSEN - Burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen-Holten ontving op zaterdag 16 november Sinterklaas op een overvol Schildplein in het centrum van Rijssen. Sinterklaas werd hierbij vergezeld door ruim 70 echte Zwarte Pieten.

Vooraf verwelkomden de danspieten de Sint bij het Pietenhuis aan de Rozengaarde. Sommige kinderen kwamen alvast de Sint de hand schudden. Vervolgens startte de optocht onder uitstekende weersomstandigheden door het centrum van Rijssen. Gezeten in zijn Sint Pick-uptruck ging Sinterklaas via het centrum weer richting het Schild, voorafgegaan door een politieauto, de wegwijspiet en vele Zwarte Pieten. Intussen was het Schildplein volgelopen met de vele belangstellenden, waaronder heel veel kinderen, al dan niet verkleed als Sinterklaas of als Zwarte Piet, zwart of met roetvegen.

Welkomsfeestje
Op het Schild werd reikhalzend uitgekeken naar de komst van de Sinterklaas. Op het podium bij het Schild was er een leuk programma voor de kinderen onder leiding van de juffen Susan en Rianne met medewerking van de danspieten. Er werd gedanst en gezongen door de jeugd dat het een lieve lust was om te horen en te zien. En ja hoor, in de verte kwam de Sint met zijn secondanten en volgde het welkom namens het gemeentebestuur door burgemeester Arco Hofland. Sinterklaas werd vervolgens onder het zingen van sinterklaasliederen, door de kinderen welkom geheten, waarna het gezelschap zich naar het podium begaf en zowel Sinterklaas als de burgemeester de kinderen en verdere belangstellenden toespraken. Na nog genoten te hebben van de optredens van de danspieten en de juffen vertrok, onder luid gejuich, Sinterklaas weer naar zijn Sinthuis, om uit te rusten na deze vermoeiende dag.

Goed verlopen
Sinterklaas bracht ook in sneltreinvaart een bezoek aan veel andere plaatsen in Twente, waar hij eveneens met groot enthousiasme onthaald werd door kinderen en ouders, veelal op ludieke wijze. De diverse intochten verliepen naar verwachting weer gezellig.

Dick Tukkers