Afbeelding
Foto:

Veel Pieten tijdens extra koopzaterdag in centrum

RIJSSEN – Voor de Sinterklaasaankopen is er op zaterdag 23 november een extra koopzaterdag in het centrum van Rijssen. De winkels zijn op deze zaterdag open tot 21.00 uur en je zult zien dat heel veel Pieten deze dag gebruiken om alles te regelen voor een mooi Sinterklaasfeest!

Er komen ’s middags en ’s avonds heel veel Pieten naar koopcentrum Rijssen. Ze zullen Sinterklaas helpen met alles wat er nog voor Pakjesavond gedaan moet worden. Maar ze maken er voor de kinderen (en ouders) ook een gezellige boel van. Doe lekker mee met de Sportpieten op het Hoge Walplein tussen 14.00 en 16.30 uur. Ze kunnen voetballen, Pietengym, Pietendans, Pietenbasketbal en hockey spelen. Of ga mee met de Pieten Machinist op de Pieten Trein. De trein rijdt rond tussen 14.00 en 16.30 uur en opstappen kan bij het stationnetje bij Pearle en ING aan het begin van de Haarstraat. Bij het stationnetje is nog veel meer te beleven. Zo kan er met DJ Piet en Karaoke Piet sinterklaasliedjes gezongen worden tussen 13.00 en 17.00 uur. Tussen 14.00 en 16.30 uur en van 18.30 tot 21.00 uur kun je spelletjes spelen met de Pieten in het treinstationnetje en Voorleespiet leest 's middags voor in het Huis van Sinterklaas.

Sinterklaas
Natuurlijk zijn niet alleen de Pieten in Rijssen, ook Sinterklaas is aanwezig. Zo zal hij om 12.30 uur bij 't Brodshoes aan de Bouwstraat de prijzen uitreiken aan de winnaars van de kleurwedstrijd. Tussen 14.00 en 16.30 uur is er ook een Meet & Greet in het Huis van Sinterklaas. Kom ook als je met Sinterklaas op de foto wilt, een handje wilt geven of als je met Piet een liedje wilt zingen.

En verder
’s Avonds kun je voor ING Oud Hollands Taai Taai vangen. Heb je een taaitaaipop gevangen? Dan krijg je er één cadeau! Het Dweilorkest ‘Loat Goan’ uit Nijeveen is ’s middags en ’s avonds te vinden in het centrum en speelt mooie sinterklaasliedjes. Zing je mee? ’s Middags vindt je in de Haarstraat ook een kraam met Vondelspeculaas. Deze zachte speculaas naar orgineel recept van bakker ‘Frans Ruhof’ uit de koekstad Deventer met een twist van Jonnie Boer. Dit ambachtelijk speculaas is ontwikkeld in samenwerking met 3-sterren restaurant De Librije. In veel winkels ligt ook wat lekkers of worden er lekkernijen weggegeven.....en wie weet: ontmoet jij Sinterklaas wel! Ben je ook zo nieuwsgierig? Kom dan zaterdag naar het centrum van Rijssen!

Nog wat tips
Wist u dat u uw auto gratis kunt parkeren op één van de vele parkeerplaatsen rond het centrum? Houd u er rekening mee dat de winkels op donderdag 5 december (Pakjesavond) sluiten om 17.00 uur? Wist u al dat er vrijdag 29 november een extra koopavond is tot 21.00 uur?

Afbeelding
Afbeelding