Afbeelding
Foto:

Wethouder reikt certificaten uit aan statushouders

RIJSSEN - Afgelopen maandag 18 november reikte wethouder Roland Cornelissen in de Bibliotheek Rijssen de certificaten uit aan statushouders die de cursus DigiSterker, speciaal bedoeld voor vluchtelingen, hebben gevolgd.

De deelnemers leerden in deze cursus hoe ze veilig kunnen werken met DigiD, waar belangrijke informatie te vinden is en hoe ze allerlei zaken regelen met de digitale overheid. De Bibliotheek Rijssen-Holten organiseerde deze cursus in nauwe samenwerking met ViaVie Welzijn. Deze organisatie stel zichzelf ten doel om het welzijn van de inwoners van de gemeente Rijssen-Holten te bevorderen in de breedste zin van het woord.

Digitalisering

Burgers moeten zaken met de overheid steeds vaker regelen via de digitale loketten op het internet. Omdat lang niet alle burgers voldoende digitaal vaardig zijn, organiseert de bibliotheek in samenwerking met de gemeente al een aantal jaren een cursus "omgaan met websites van de overheid en DigiD". Deze cursus wordt in vrijwel alle bibliotheken in Nederland gegeven. In het bijzonder voor mensen die nieuw zijn in Nederland is het ingewikkeld om hun weg te vinden in de wirwar van overheidsinstanties. De cursus DigiSterker is door de Stichting DigiSterker in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland aangepast aan de speciale wensen van nieuwkomers. Er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met taalproblemen.
De afgelopen weken hebben vijf cursisten deelgenomen aan deze pilot, die in samenwerking met ViaVieWelzijn en het Taalpunt Rijssen-Holten is opgezet.