Afbeelding
Foto:

Jubileumconcert 90-jarig bestaan Looft den Heer

HELLENDOORN - Het 90-jarig bestaan van het koor 'Looft den Heer' wordt gevierd met een jubileumconcert in de Protestantse kerk in Hellendoorn op zaterdag 30 november. Het concert heeft de titel 'Praise the Lord', verwijzend naar de koornaam. Er wordt gezongen in het Duits, Engels en Nederlands. Na negentig jaar geeft zingen nog altijd vreugde: het verbroedert en verbindt.

In de jaren '30 en '40 ging het koor vaak op concours, er werden vele medailles en ereprijzen gewonnen. De prijzen en een fotocollage zijn te bezichtigen in de ZINiN Bibliotheek in Hellendoorn. Het koor geeft tegenwoordig twee concerten per jaar. Het passieconcert op woensdag voor Pasen is een traditie geworden. Afgewisseld worden dan 'The Crucifixion' van John Stainer en 'Les Sept Paroles du Christ en Croix' van Cécar Franck uitgevoerd. Ieder najaar worden werken van verschillende componisten uitgevoerd die passen in een bepaald thema. Dit jaar is dat thema 'Praise the Lord'. Het koor zingt werken van onder andere Melchior Vulpius, John Blow, Johan Michael Bach en Johann Pachelbel. Er wordt zowel vierstemmig als vijfstemmig gezongen.

Sopraankoor

Ook het sopraankoor 'In Laetitia' laat van zich horen met onder andere 'Sound the Trumpet!' van Henry Purcell en 'Jauchzet dem Herren, alle Welt' van Heinrich Schütz. Zij en enkele gastzangers werken mee zodat er met dubbel koor gezongen kan worden. Met Louis ten Vregelaar aan het orgel en Roland Siemons met zijn cello belooft het een afwisselende avond te worden. De leiding van het concert is in handen van dirigent Gerrit Hoekstra.

Praktische informatie

Wees allen welkom op zaterdag 30 november in de Protestantse kerk aan de Dorpsstraat 39 in Hellendoorn. De toegang is gratis, er wordt na afloop wel om een vrije gift gevraagd. Aanvang om 20.00 uur, de deuren zijn vanaf 19.30 uur open. Na afloop kan men nog en kopje koffie drinken in de Leerkamer.