Afbeelding
Foto:

Winterfair op de Borkeld trekt (te)veel bezoekers

RIJSSEN - Ondanks het toevoegen van een extra parkeerterrein naast de altijd in gebruik zijnde parkeerterreinen moesten veel automobilisten hun auto parkeren langs de openbare weg tijdens de Winterfair bij de zorgboerderij op de Borkeld van donderdag 14 november tot zaterdag 16 november.

Het aantal bezoekers werd mede door de gunstige weersomstandigheden geschat op 10.000 bezoekers door medeorganisator en PR medewerker van de fair Jan Boertje. Met 10.000 bezoekers, 80 deelnemers, een honderdtal kramen en 180 vrijwilligers mag deze achtste Winterfair als uitstekende geslaagd worden beschouwd.

Jeugd
Tijdens deze fair werd er speciaal aandacht besteed aan de jeugdige bezoekers, zo was er een levensgroot opblaasbaar dartbord, ritjes met een brandweerauto, een knuffelhoek met konijnen en het gooien met oude serviezen tegen een muur waarbij de jeugd zich volledig uitleefde.

Sponsoren
De fair mocht zich verheugen op een groot aantal sponsoren uit het bedrijfsleven en de verlichting op het terrein werd pro deo uitgevoerd door een Rijssens Kraanbedrijf. Op de vernieuwde site van de Winterfair staan alle sponsoren met naam vermeld. "Wij zijn erg dankbaar voor alle vormen van sponsoring", aldus Jan Boertje. De fair van 2018 bracht 15.000 euro op en de verwachtingen voor dit jaar zal gezien het aantal bezoekers, deelnemers en de vele sponsoren zeker dit niveau halen. De opbrengst van deze winterfair is bestemd voor de Zorgboerderij De Borkeld, dagcentrum De Molenhoek en woonlocatie De Burcht.
Dick Tukkers