Afbeelding
Foto:

De Sterkerij levert dit jaar 20.000 kerstpakketten af

RIJSSEN - Ook dit jaar blijkt weer uit de gegevens dat noaberschap hoog in het vaandel staat bij bedrijven uit Rijssen-Holten, want voor 95 procent van de benodigde kerstpakketten bestemd voor hun personeel en cliƫnten wordt ingekocht bij de Sterkerij in Rijssen.

Niet alleen in de regio Rijssen-Holten worden de kerstpakketten van de Sterkerij verkocht en geleverd maar door heel Nederland van Maastricht tot aan Terschelling. Zo was er dit jaar onder andere een prachtige order voor het leveren van 600 kerstpakketten aan Tax Raalte, aldus manager Marco Woertman. En door het aantrekken van de economie, worden er meer pakketten in een hogere prijsklasse verkocht met een gemiddelde prijs van 50 euro per pakket. De gekozen pakketten kunnen worden geleverd in een doos, krat of tas, zoals de opdrachtgever kan aangeven. De prijzen van de te leveren kerstpakketten liggen tussen de 10 en 100 euro. Dit alles heeft tot resultaat dat de Sterkerij dit jaar 20.000 kerstpakketten heeft verkocht en waarvan de levering momenteel in volle gang is.

Inpakken hele klus
Het feestelijk inpakken van al deze artikelen is een flinke klus voor de vijftien werknemers en de vijf vrijwilligers die bij dit project betrokken zijn. Voor de aflevering van al deze kerstpakketten heeft de Sterkerij de beschikking over twee vrachtwagens, deze zijn ter beschikking gesteld door de firma Nijhof & Wassink en Baan Makelaardij en ook de eigen bus van de Sterkerij wordt ingezet bij het afleveren van de Kerstpakketten.

Zelfstandige inkoop
Bij lokaal ondernemerschap hoort ook zelfstandige inkoop bij bedrijven die daar speciaal op zijn ingesteld en een scala aan artikelen kunnen leveren van wijn tot soepstengels en van luxe bonbons tot tomatensoep. Maar bij iedere levering is er naast de bruikbare artikelen altijd een blijvend geschenk aanwezig, met veel variatie. Maar het advies is ieder jaar weer om er vroeg bij te zijn, want al in de maand oktober werd gestart met het inpakken van de in totaal 20.000 kerstpakketten. Het inpakken vond dit jaar plaats in een leegstaande pand aan de Handelsweg in Rijssen.

In zijn nopjes
Voor de Sterkerij, die als speciaal doel heeft om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt op vernieuwende wijze aan een werkplek te helpen, is de verkoop en levering van deze grote hoeveelheid kerstpakketten een enorme opsteker, aldus vestigingsmanager Marco Woertman, die daarmee zeer in zijn nopjes is.

Dick Tukkers