Afbeelding
Foto:

Aftellen...

RIJSSEN - Op vrijdag 13 december vanaf 14.00 uur is de ijsbaan op het HogeWal plein open. De eerste 20 bezoekers mogen dan gratis schaatsen! Rijssen op IJs wordt twee uur later, om 16.00 uur, officieel geopend door burgemeester Hofland en Olympisch schaatskampioen Gianni Romme.

Romme zette zichzelf in 1998 op de kaart door iedereen te verslaan tijdens de Olympische Winterspelen in Nagano op de vijf en de tien kilometer. Vier jaar later behaalde hij de zilveren medaille op de 10 kilometer bij de Olympische winterspelen. Romme nam afscheid als schaatser in 2006 en werd hij coach.

De Boogie Kearls
’s Avonds treden de Boogie Kearls op met een dampende mix van Dialecte en Engelstalige Songs, in een groovende Blues en Roots Stijl. Vol overgave, Scherpe teksten, snijdende gitaarsolo’s, vette Hammond, honky tonk piano en relaxte luistersongs in een Folk/Cagon achtige stijl.

Rijssen in kerstsfeer
Op zaterdagmiddag 14 december kan er in Rijssen geschaatst en gezellig gewinkeld worden in kerstsfeer. Op 3 plaatsen in het centrum zijn er kerstoptredens van het vrouwenkoor Singing Lights uit Hengelo, kinderkoor Kleurrijk uit Rijssen, het meidenkoor van de Rijssense muziekschool, het koperensemble van muziekvereniging Wilhelmina en Toda. De leden van Toda zijn uitgedost in de kledingstijl uit de tijd van Charles Dickens. Vanaf 18.00 uur wordt er een DJ-wedstrijd gehouden. Hiervoor kan iedereen, vanaf 16 jaar, zich opgeven door een mailtje te sturen naar jeanet@demarkies.com. De winnaar mag een avond draaien in Lucky The Feel Good Provider!

Coca-Cola Kerst truck
Op maandag 16 december komt de echte Coca- Cola Kerst truck naar Rijssen! Van 10.00 uur tot en met 18.00 uur zijn de Kerstman en zijn hulpjes aanwezig op het HogeWal plein.

Schoolschaatsen
Hoofdsponsor Reggeborgh maakt het mogelijk dat leerlingen van de Rijssense basisscholen gratis schaatstrainingen kunnen volgen op 16, 17 en 18 december. Trainers van het schaatsteam van Reggeborgh zullen de trainingen geven.

Curling
Op 16 december zijn de voorrondes van de curling bedrijvenwedstrijd Pole A een dag later die van Pole B. Hierbij strijden werknemers van Rijssense bedrijven om een mooie wisselbokaal.

Kinderdisco
Op 18 december van 13.00 tot 16.00 uur wordt er kinderdisco georganiseerd voor kinderen van alle basisscholen. Iedereen mag verkleed komen.De kinderen die komen in de mooiste outfit maken kans om een leuke prijs te winnen.

Kijk voor actuele informatie, openingstijden en het volledige programma op: www.winkeleninrijssen.nl/ijsbaan.

Afbeelding