Afbeelding
Foto:

Eigen Oogst Uitgelicht

NIJVERDAL - De tentoonstelling Eigen Oogst 2019 van amateur beeldende kunst was ook dit jaar weer een succes. Er waren weer meer dan 200 deelnemers die een kunstwerk hadden tentoongesteld. Het geschatte aantal bezoekers was vergelijkbaar met voorgaande jaren.

De bezoekers hebben weer in grote getale hun voorkeursstemmen uitgebracht. De stemmen op de ruim 1600 ingevulde stembriefjes zijn geteld. Door deze stemmen en de regel dat kunstenaars slechts één keer in de vijf jaar Uitgelicht kunnen worden, is bepaald welke werken te zien zijn tijdens Eigen Oogst Uitgelicht.

Winnaars
De volgende personen zijn als Uitgelicht gekozen:
Voor schilderijen: Gerry van Moort met "De Herinnering", Henk-Jan Bakker met "Burgemeester Halsema", Els Hegeman met "Reflectie" en Jan Ekkel met "Petroliumstel".
Voor foto's: Wim Menzo met "Colorfull Sunrise" en Harry List met "Schoonheid van verval".
Voor keramiek: Gerrie Franssen met "Kaere" en Wilma Webbink met beeld zonder titel.
Voor diversen: Johan Swinkels met "Joshua in zee"(pyrografie) en Wilma Alferink met "De Drie Eenheid"(icoon). Voor glaskunst: Irma van der Dussen met "Autumn" en Gerrie Bladder-Bosch met een glas sieradenset.
Voor textiel: Joke Frederiks-Slooijer met "Persian tile".

Opening
Eigen Oogst Uitgelicht wordt gehouden vanaf donderdag 16 januari tot dinsdag 11 februari 2020 in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. Wethouder Anja van den Dolder zal op donderdag 16 januari om 16.00 uur deze expositie openen.

Geslaagd
De Stichting Eigen Oogst kan terugzien op een fantastisch geslaagd cultureel evenement, mede dankzij het enthousiasme en de ondersteuning van deelnemers, vrijwilligers, musici, sponsoren en bezoekers. Het bestuur van de Stichting Eigen Oogst wil er alles aan doen om dit evenement de komende jaren in stand te houden.