Afbeelding
Foto: ANNAUF

Nooit eerder waren er zoveel deelnemers voor de Bergcross

NIJVERDAL - Een record aantal deelnemers deed zaterdag 7 december in Nijverdal mee aan de voorlopig laatste Wilgenweard Nijverdalse Bergcross. De pittige cross door het Duivecatebos was vooral in trek bij de 5 kilometer lopers, daar deden maar liefst 372 hardlopers mee.

De door ASV Atletics georganiseerde cross verhuist de komende 2 jaar naar manege 't Oale spoor. Daar vindt de wedstrijd plaats op het parcours van de Nederlandse kampioenschappen cross, die in 2021 en 2022 worden georganiseerd in Hellendoorn.

Winnaars
De 10 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Nick Zwienenberg uit Nijverdal. Frank Meijer, ook uit Nijverdal belandde net naast het podium, hij werd vierde. Bij de vrouwen won Saskia Schutte van Cialfo Epe. Marieke op den Dries Wermink uit Hellendoorn werd verdienstelijk derde.
De 5 kilometer werd gewonnen door Harmen Hoek uit Enschede. Michel Kerkdijk was met een vijfde plek de beste Hellendoorner.
Bij de vrouwen ging de winst naar Naomi van Elderen uit Ommen. De beste Hellendoornse was Marieke van de Vegt, die als vierde eindigde.

Afbeelding