Afbeelding
Foto:

Pius X College Rijssen zet zich met Kerst in voor het goede doel

RIJSSEN - Leerlingen en leerkracht van het Rijssense Pius X College zetten zich rond de kerstdagen in voor het goede doel met een actiedag voor "Het Vergeten Kind".

Cultuurcoƶrdinator en muziekdocent Ton Annink is met zijn collega's en de leerlingen volop bezig met de kerstmusical "Een zooitje ongeregeld". Woensdag 18 december zijn er maar liefst drie uitvoeringen in het Parkgebouw. Om 10.30 uur voor groep 8 leerlingen, 13.15 uur voor het Pius X College en 19.30 uur zijn ouders en belangstellenden welkom. De entree is gratis. Kaarten reserveren kan bij de administratie van het Pius X College in Rijssen. Er wordt een vrije gift gevraagd voor de actie voor "Het Vergeten Kind"

Het verhaal van de kerstmusical is geschreven door oud-leerling Jasmijn Tutert en gaat over Lou die al jaren via jeugdzorg van pleeggezin naar pleeggezin gesleept wordt en dus ook van school naar school. Op het moment dat hij zich thuis voelt op de laatste school, Pius X in Rijssen, wordt er op school gestolen. Gezien zijn geschiedenis verdenkt de directrice hem gelijk. Gelukkig doen zijn nieuwe vrienden heel erg hard hun best om zijn onschuld te bewijzen. Het verhaal wordt ondersteund door muzikanten, het schoolkoor, solisten en dansers. EĆ©n van de nummers is: Je bent niet alleen, thema song van "Het Vergeten Kind" door Johnny de Mol.

Zo'n 60 leerlingen werken aan deze musical mee.