Afbeelding
Foto:

Opel presenteert nieuwe Insignia tijdens de Brussels Motor Show

De nieuwe Insignia wordt aan het grote publiek getoond tijdens de Brussels Motor Show die van 10 tot en met 19 januari gehouden wordt. Het design is vanzelfsprekend op een aantal punten aangepast, maar het meest vernieuwend is misschien wel de verlichting.

Alle versies van de nieuwe Opel Insignia worden uitgerust met het nieuwe Adaptive IntelliLux LED® Pixel Light. Deze bestaat uit maar liefst 168 LED-elementen en is energiebesparend. Deze unieke verlichting verbetert het zicht in het donker en reageert nog sneller op tegemoetkomend verkeer en voorkomt zo verblinding.

Hoe het werkt
Twee controle-units passen de bundels van groot licht in milliseconden aan. De een stuurt de informatie van de frontcamera naar een tweede ontvangende unit in de koplamp. Het grote aantal LED-elementen maakt zeer nauwkeurige aanpassing van lichtbundels mogelijk. Het met groot licht verlichte deel van de weg is groter dan voorheen en weggebruikers voor de auto worden nog nauwkeuriger uit de lichtbundel 'gesneden'. De reikwijdte en de richting van het licht variëren al naar gelang de verkeerssituatie en de omgeving. De verlichting kan zich aanpassen aan bochten en slecht weer en stelt zich in op stad, plattelandswegen en snelweg, plus geoptimaliseerd licht voor parkeren. Opel is erin geslaagd om de koplampen op de snelweg nog beter te laten werken. In bochten naar links schijnt de lichtbundel aan de linkerkant verder en bij een bocht naar rechts in snelwegmodus schijnt de bundel verder aan de rechterkant van de weg.